Tippek arra, hogyan lehet visszanyerni a bizalmat egy kapcsolatban

2021.11.17.Egészség és Életmód

A bizalom megtanulása gyakran a legnehezebb része annak a döntésnek, hogy újra belevágjon egy kapcsolatba, akár azért, mert hűtlen volt valaki, akár azért, mert a szakítás után elárulva érezte magát. Az igazság az, hogy akár egy jó, akár egy rossz kapcsolatból jöttél ki, amikor vége van, úgy érzed, hogy újra kell gondolnod az egész szerelmi filozófiádat.

De ha tényleg hajlandó vagy újra megpróbálni (egy kis munkával), újra lehet bízni.

Ne tekintsd tehernek a múltbeli tapasztalataidat.

Mindannyiunknak vannak olyan múltbeli kapcsolatai, amelyek hatással vannak ránk. Használd fel a tiédet arra, hogy meghatározd azokat az értékeket és elvárásokat, amelyek fontosak számodra egy kapcsolatban, és győződj meg róla, hogy ezeket hangosan és világosan kommunikálod a partnered felé!

Tiszta lappal indulni

Vannak, akik hajlamosak arra, hogy a jelenlegi partnerükkel fizettessék meg az exük elromlott „edényeit”. Ezért fontos, hogy a múltat magad mögött hagyd. De az is döntő fontosságú, hogy megtanuljuk összehasonlítani és ellensúlyozni a bizonyítékokat. Egy új partnerrel újra meg kell határoznia, hogy mik a valódi piros zászlók (vagy nem azok).

A minták azonosítása

Nem csak mi vagyunk így, az agyunk arra van beállítva, hogy azt keresse, ami ismerős, még akkor is, ha nem vesszük észre. Ha úgy találod, hogy folyamatosan vonzódsz a „rosszfiúkhoz”, fontold meg a múltad elemzését, és lehet, hogy találsz egy megoldatlan konfliktust. Ebben az esetben menj vissza a tett színhelyére, és keresd meg a válaszokat.

Értékeld, hogy méltóak-e a bizalmára

Mielőtt beleugranál egy kapcsolatba, győződj meg róla, hogy az új pasid (vagy nőd) valóban méltó a bizalmadra. Ha a legmegbízhatóbb forrásodnak, például a legjobb barátodnak vagy az anyukádnak nincs „jó érzése” vele kapcsolatban, hallgass rájuk – lehet, hogy igazuk van. És ha még mindig nem vagy teljesen biztos benne, ne siettesd a dolgot, ne mond el azonnal a legintimebb gondolataidat. Az erekciós problémák vagy a depresszió nem első randira való témák.