Szilikon karkötő ajándékba

2013.04.29.Egészség és Életmód

A szilikon egy félig szervetlen, rugalmas, vízálló polimer anyag. 1997-ben a világhírű, hererákkal diagnosztizált kerékpáros, Lance Armstrong terveztette meg a szilikon karkötőket. A népszerű Oprah Showban buzdították az embereket, hogy vegyék meg a szilikon karkötőket, ezzel segítve Armstrong rákellenes alapítványát.

A szilikon csuklópántok 1997 óta egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. A szilikon karkötőket ma már egyre többen használják marketingeszközként. Lehet szitázott, dombornyomott, mélynyomott változatban megvásárolni, tetszés szerinti logóval vagy felirattal. A szitázott karkötők szitanyomással készül, ez a legnépszerűbb és legolcsóbb emblémázási eljárás. A dombornyomott karkötők esetén a felirat nem benyomódik, hanem kidomborodik. A mélynyomott karkötők pont a dombornyomottak ellentéte, a felirat mélynyomással készül, és az anyagon belül jön létre a felirat.

Főként a fiatalok körében terjedtek el a szilikon karkötők, de árultak már például jótékonysági karkötőket is, és nem csak Lance Armstrong, például a McDonalds is árult ilyen karkötőket, a befolyó összegből pedig a Ronald McDonald házakat támogatták.

Kiváló promóciós termék, könnyű súlya, egyszerű legyártása és emblémázása miatt. Nem muszáj egyszínű terméket választani, lehet színátmenetes, összefűzött is. Egyszerűen lehet logót, feliratot nyomni rá, kiváló ajándék rendezvényeken, koncerteken, fesztiválokon, de akár a termék mellé is lehet adni ajándékba. Akár kis grafikát is lehet rá terveztetni, vagy a cég neve mellett a vállalat logója is helyet foglalhat.

Nagyon sokan gyűjtik a karjukon a különböző szilikon karkötőket, főleg a fiatalabb generáció tagjai, és hosszú ideig nem veszik le őket, így akár igen hosszú ideig is reklámozhatják a cégeket egyes vásárlók. Mindenképpen érdemes kipróbálni ezt a reklámajándék típust, hiszen hosszútávon megtérülhet a befektetett pénz.