Mozaikcsempék a fürdőszobában is

2023.05.07.Egészség és Életmód

A mozaik csempék használata manapság rendkívül népszerű, és nemcsak a fürdőszobákban. Konyhákban sem ritka ez a megoldás, de az elmúlt években egyre többen döntöttek úgy, hogy a mozaik segítségével teszik egyedivé a fürdőszobájukat.

Padló és fali burkolatként is használható, és tökéletes megoldás arra, hogy feldobjuk az unalmas felületeket. A mozaikok színe és mérete is eltérő lehet, ahogyan az anyaguk tekintetébe is széles választékkal találkozhatunk.

A mozaikkal feldobhatjuk a fürdőszoba tükör körüli felületet, hangsúlyt adva így a tükörnek, de kerülhet a WC köré, vagy kádkilépő helyére. Díszcsíkként is használható, akár függőlegesen, akár vízszintesen is, de burkolhatjuk vele a zuhanykabint is. Jól látható, hogy a mozaikok felhasználása rendkívül széles, kreatív és figyelemfelkeltő.

Mivel szín tekintetében rendkívül sokfélék lehetnek, így bármilyen fürdőszoba színvilágához találhatunk megfelelő színt és stílust. Ebben természetesen a mozaikok anyagának sokfélesége is segítségünkre lehet.

Milyen mozaikcsempék léteznek?

Ahogyan már említésre került, nemcsak színben és méretben változatosak a mozaikcsempék, de fajták tekintetében is. A mozaikcsempe készülhet kerámiából, mely padló és fal burkolására is alkalmas. Dekorációs célra szokták inkább ezt a megoldást használni, komplett falfelületek esetén azonban célszerű másik fajtát választani.

Az üvegmozaik egy meglehetősen kemény anyag, keményebb, mint a kerámia. Dekorálásra remek megoldás lehet. A természetes hatás kedvelőinek a kavics és kőmozaik lehet jó megoldás. A kavicsmozaikok sokszor a természetben megtalálható kavicsokból készülnek, változatos színvilágúak, alakjuk pedig teljesen szabálytalan. A kőmozaikok ezzel szemben lehetnek szabályos alakúak is, ezt a kialakításuk határozza meg.

Ritka és különleges megoldás a fémmozaik is, mely szintén dekorációs célra használható igazán. Általában alumíniumból és rézből készülnek. A modern stílusirányzathoz jól illenek, így ha modern fürdőben gondolkodunk, ezt a megoldást mindenképp érdemes számításba venni.