Mit tud nyújtani a betonpadló? Ezek a biztos érvek mellette!

2021.03.30.Egészség és Életmód

A mai világban a kinézet éppen annyira fontos, mint a minőség. Nem véletlen, hogy egyre többen keresik a megfelelő megoldást ahhoz, hogy a lakásban esztétikailag passzoló, azonban ugyanolyan tartós szerkezeteket használjanak fel, legyen szó padlóról, falról vagy bútorokról.

Amikor a padló kiválasztásán gondolkodunk, akkor rengeteg előny és hátrány elhangzik a beszélgetések során, azonban ne engedjük befolyásolni magunkat. Ami valakinek hátrány, az nekünk lehet, hogy éppen előny. Ebben a bejegyzésben összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat a betonpadlókról, hogy könnyebb legyen a döntés.

Biztos érvek a beton mellett

  1. A betoncsiszolással elért padló mindig tartós lesz. Biztosan senkinek sem kell elmagyarázni, hogy maga a beton mennyire kemény, éppen ezért hosszútávra tökéletes megoldás. Nem kell többé a magas sarkú cipők és a kisállatok miatt aggódni, mivel semmi sem fog meglátszani rajta.
  2. A tartósság után fontos megemlíteni, hogy környezetbarát. Nem kell hozzá kivágni fákat, nem kell sokszor újra festeni, se lakkozni, se karbantartani. Pár évtized múlva szükség lehet egy újracsiszolásra, de ehhez sem kell több betont alkalmazni, tehát tényleg kíméljük vele a Földünket, ami napjainkban egyre fontosabb szempont.
  3. Ahogy az előbb említettük, nem kell karbantartani, teljesen minimális a tisztítása. A szakemberek azt szokták tanácsolni, hogy 6 havonta kenjük át egy kis viasszal a biztonság kedvéért, de itt véget is ér a nagy karbantartás. Könnyű söpörni, és a felmosással sem lesz gond.
  4. A betonpadlóról az is elmondható, hogy nem megy ki a divatból. Az egyszerű szürke szín mindenhez illik, könnyen kombinálható, így tényleg örök darabja lesz a lakásnak. Ráadásul olyat is választhatunk, ami enyhén mintás, ami még jobban feldobja a környezetet.

A betonpadló keménysége miatt érdemes papucsot viselni, és figyelni kell az esésekkel is. Ha valamit elejtünk rajta, akkor nem a padló fog sérülni, tehát a kedvenc vázáinkkal is érdemes figyelni. Viszont, ha szeretnénk egy kis melegséget, akkor bármikor letehetünk egy szőnyeget.