Mire figyeljünk a CBD-olaj vásárlásakor?

2022.08.07.Egészség és Életmód

Egyre többen használják a CBD-olajat hazánkban és szerte a világon, és számolnak be pozitív tapasztalatokról. A CBD maga a Cannabis Sativa növényből előállított kenderkivonat egyik fő összetevője. Azonban egyáltalán nem mindegy, hogy milyen CBD-olajat vásárolunk.

Mint az élet minden területén, itt is törekednünk kell arra, hogy figyeljünk a minőségre.

Az USA Medical CBD-olajai modern extrakciós eljárás során jönnek létre, és értékes esszenciális zsírsavakat, fitokannabinoidokat és terpéneket, szterolokat és flavonoidokat tartalmaznak. A kenderkivonatból kivonják a THC-t és és az így megtisztított értékes, CBD-ben gazdag kivonatot kendermagolaj, szőlőmagolaj és narancsolaj keverékében oldják fel. Így lesz az USA Medical CBD-olaja narancsos ízvilágú.

Fontos a minőség

A Cannabis Sativa növényeket az Amerikai Egyesült Államokban, ellenőrzött ökológiai gazdaságokban termesztik, az olajok 100 százalékban vegán termékek, GMO-mentes összetevőkből állnak. Nem tartalmaznak színezőanyagokat, nehézfémeket és vegyszereket, valamint hozzáadott cukrot, glutént, tartósítószert, parabént, színezékeket sem.

A CBD-kivonatokat Amerikában, a kolorádói óriásvállalat üzemében állítják elő, szigorú minőségellenőrzés mellett, GMP-irányelvek szerint, FDA-regisztrációval. Széles spektrumú olaj, ami tartalmaz a CBD-n kívül egyéb fitokannabinoidokat, terpéneket, flavonoidokat és zsírsavakat is.

Százalékok, milligrammok

A CBD-olajok vásárlása előtt meg kell nézni, hogy az egyes kiszerelések mennyi CBD-t tartalmaznak! Az USA Medicalnál 30 milliliteres üvegek kaphatók 250, 500, 1000 és 3000 milligrammos CBD-tartalommal. Tehát ne csak a mennyiséget nézzük meg a vásárlásnál, hanem a CBD-tartalmat is, ami mg-ban kifejezve van feltüntetve!

A napi ajánlott mennyiség egyébként 5 és 200 milligramm között van. A mennyiséget 4-5 naponta lehet növelni, azt mindig az egyéni tapasztalat mutatja meg, hogy milyen ütemben és mértékben. A CBD-olaj használatakor lehetőleg étkezés után cseppentsük az adott mennyiséget a nyelv alá és tartsuk ott minimum 20 másodpercig, de inkább 1-2 percig.