Milyen szolgáltatásokat fizethetünk az egészségbiztosítással?

Egyre többen döntenek úgy, hogy egészségbiztosítást kötnek, nemcsak magunkra, hanem akár az egész családjukra, szüleikre, gyerekeikre, ugyanis az állami egészségügyben sokszor hónapokat kell várni egy szabad időpontra, a magánorvos pedig meglehetősen költséges.

Persze még mindig vannak, akik feleslegesnek tartják ezt a biztosítási formát, mert úgy gondolják, hogy pénzkidobás az egész. Jól hangzik, hogy fizetni tudjuk vele a magánorvost és a szűrővizsgálatokat, de a finanszírozható szolgáltatások listáját meglehetősen rövidnek gondolják. Pedig a helyzet az, hogy rengetegféle felhasználási lehetősége lehet egy egészségbiztosításnak.

Először is kezdjük a szakrendelésekkel. Rengetegféle, akár 30 különböző szakrendelés finanszírozható egy egészségbiztosítással, olyanok is, mint az allergológia, az angiológia, a baleseti sebészet, a diabetológia, a belgyógyászat, az érsebészet, a hematológia, nőgyógyászat, tudógyógyászat és az urológia.

Természetesen gyerekgyógyászat is fizethető egészségbiztosítás segítségével, így kisgyerekes családoknak is jól jöhet ez a megoldás. Fizethető a bőrgyógyászat, a diabetológia, a gasztroenterológia, és még számos más szakrendelés is.

Labortól az egynapos sebészeti beavatkozásokig

Már önmagában az is nagy segítség lehet sokaknak, ha a magán szakrendelések finanszírozásra kerülhetnek az egészségbiztosítás által, de egy jó biztosítás ennél többet is tud, ugyanis akár laborok, diagnosztikai és képalkotó vizsgálatok, sőt, egynapos sebészeti beavatkozások és ambuláns műtétek is téríthetőek vele.

Nagyon sokan vannak, akik azért beszélik le magunkat az egészségbiztosításról, mert az gondolják, hogy hiába a szakorvosi magánrendelés finanszírozási lehetősége, ha a laborokat és egyéb vizsgálatokat úgyis az állami egészségügyben kell megoldani, melyekre szintén várni kell, egyes esetekben szintén hónapokat.

Pedig a helyzet az, hogy laborokat és diagnosztikai vizsgálatokat is lehet igénybe venni magánúton, az egészségbiztosításunk pedig ezeket is térítheti. Legyen szó vérvizsgálatról, vizeletvizsgálatról, székletvizsgálatról, urológiai és nőgyógyászati citológiai vizsgálatról, ultrahangról (uh), EKG-ról, röntgenről, vagy akár allergiavizsgálatról, a biztosítás ezeket a költségeket is fedezheti.