Milyen okoskarkötőt válasszunk?

2020.04.07.Egészség és Életmód

Az okoskarkötő forradalmasította a technológia működését. Több kínai termékkel is találkozunk a piacon, azonban biztosan állíthatjuk, hogy a Xiaomi Mi Band nevem futó széria mindenkit levett a lábáról. 2018-ban a 3-as számot viselő modellje futótűzként terjedt el az emberek között, azonban még igazításokra szorult.

Az akkori pici képernyő csak fekete fehér menüpontokat tartalmazott, amit a napfényen nehezen lehetett elolvasni. Szerencsére 2019-ben újítottak a karkötők kinézetén, ami nagy javulást hozott az eladási eredményeken is.

Ezeket a karkötőket úgy tudjuk elképzelni, mint a régi gumiból készült szalagok, amik különböző üzeneteket tartalmaztak, és sokszor világítottak a sötétben. A Mi Band pántjait kedvünk szerint cserélhetjük, a színek pár 100 Ft-tól megvásárolhatóak. Aki előkelőbb megjelenést szeretne szerezni, az választhat rozsdamentes acélból készült pántokat is, amik szintén az 1000 Ft körüli árakon mozognak. Ezeknek a cseréje könnyű, egyetlen pattintással elvégezhető. Ráadásul a 3-as és a 4-es széria méretei megegyeznek, így hogyha az egyikhez vásároltunk, akkor az a másikhoz is illeni fog.

Xiaomi Mi Band a lista élén

A Mi Band karkötő a Xiaomi saját applikációjáról indítható el, enélkül bekapcsolni sem tudjuk. Maga a karkötő test nem tartalmaz gombokat, ami hozzájárul ahhoz, hogy vízálló legyen. 50 méteres mélységig tudunk vele merülni, akár tengervízben is, azonban utána érdemes mindig édes vízzel átmosni. A karkötők kényelmes viseletet nyújtanak egész nap, nem csak lépésszámláló tartalmaznak, hanem a pulzusunkat is ellenőrizhetjük vele. Bár a képernyője igen kisméretű, elegendő ahhoz, hogy el tudjuk olvasni azokat az üzeneteket, amiket barátaink küldenek nekünk.

A Mi Band 4y arra is lehetőséget ad, hogy a zeneszámokat egy mozdulattal váltsuk, ami a futóknak és más sportolóknak lesz előnyére. Amikor munkába megyünk, nem kell elővenni a telefonjainkat, hogy lejjebb vigyük a hangerőt, vagy számot váltsunk, hanem meg kell emelni a csuklónkat, és az okoskarkötőn mi is megtehetjük. Képernyőjét személyre szabhatjuk az applikáción keresztül.