Mindenképpen érdemes elgondolkodnunk azon, hogy kötünk Cascót

Mikre terjed ki a Casco?

A Casco biztosítást gépjárművekre kell vagy lehet kötni. Számtalan kalkulátor létezik, amelynek a segítségével akár néhány perc alatt megtalálhatjuk a nekünk megfelelő biztosítást. De pontosan milyen káreseményekre terjed ki a Casco?

Mi az a Casco?

Casco biztosítást kötni ugyan nem kötelező, de manapság már egészen jutányos feltételekkel lehetőség van a megkötésére, ezért jó, ha átgondoljuk a megkötését. Léteznek különféle összehasonlító oldalak, melyek segítségével megtalálhatjuk a számunkra legtökéletesebb választást. Az ilyen kalkulátor oldalakon az autóra vonatkozó különböző adatokat kell megadni, például a fajta, gyártmány, üzemanyag típus, gyártási év, és még megannyi más.

Mikre terjed ki a Casco biztosítás?

A teljes körű Casco elemi károkra terjed ki, a gépjárművet és alkatrészeit érintő tűz, villámcsapás, robbanás, kő- és fölcsuszamlás, fölcsuszamlás, építmény beomlása, szélvihar (amely legalább 15m/s sebességű), belvíz, árvíz, felhőszakadás, jégeső, hótömeg vagy valamiféle hónyomás miatt kialakult kár.

Mindenképpen érdemes elgondolkodnunk azon, hogy kötünk Cascót

Mindenképpen érdemes elgondolkodnunk azon, hogy kötünk Cascót

A Casco töréskárokra is kiterjed, ide tartozik minden olyan káresemény, amely az autó alkatrészeiben történik, baleset miatt történt esetekre, és az idegenek általi rongálás is ebbe a kategóriába tartozik.

A Casco biztosíték akkor is, ha lopás történik. Amennyiben a gépjármű megfelelően zárva volt, és rendelkezett megfelelő biztonságtechnikai eszközökkel (például riasztóval), ennek ellenére mégis eltulajdonították a gépjárművet vagy az alkatrészeit, vagy a rabláskor megsérült a jármű, szintén fizet a biztosító.

Amennyiben az üveget is baleset vagy rongálás éri, a Casco szintén térítést fizet a tulajdonosnak.

A biztosítás kizárólag a jármű széria kivitelű tartozékaira biztosított, a további extrák csak és kizárólag akkor kerülnek védelem alá, ha említésre kerültek az ajánlatban, és, ha meg lett fizetve a plusz díj értük.