Merjünk kísérletezni az ágyban is!

2022.08.22.Egészség és Életmód

Hogy mit szeretünk, és mit nem, azt általában a tapasztalás útján tudjuk meg a legkönnyebben. Vannak persze dolgok, amikor kapásból tudunk, hogy bizony nem fogjuk kedvelni, de akad olyasmi is, amit ki kell próbálni, hogy véleményt alkothassunk.

A puding próbája az evés, tartja a mondás, és nincs ez másként az ágyban sem. Ahhoz, hogy kiegyensúlyozott legyen az intim életünk is a párunkkal, rendkívül lényeges, hogy tisztában legyünk a saját vágyainkkal, de a párunkéval is. Ehhez pedig az kell, hogy merjünk kísérletezni!

A kísérletezés fontos része annak, hogy megtudhassuk mit szeretünk és mit nem. Számos fétis, póz és eszköz van, amit ki lehet próbálni. Szinte mindenkinek vannak fantáziái, amiket szívesen letesztelne a való életben is, viszont ne lepődjünk meg, ha ezek a vágyak csak a fejünkben izgalmasak, a való életben már nem is tetszik nekünk annyira.

De addig azt nem fogjuk tudni, amíg ki nem próbáltuk. De hogyan is érdemes belevágni a kísérletezésbe?

Érdemes óvatosnak lenni, és csak apró lépésekben haladni

Az első lépés minden esetben az, hogy beszéljünk párunkkal. A jó kommunikáció ebben az esetben is lényeges. Érdemes megbeszélni, hogy ki mit szeretne kipróbálni, mi izgatja, mi hozza lázba, miről fantáziál.

Ezután már lehet arról is beszélni, hogy az adott témában kinek mekkora tapasztalata van, mit próbált már esetleg mással vagy egyedül, és mi az, amit még megtenne ezzel kapcsolatban. Ha olyan dologról van szó, amit még egyik fél sem próbált, mindenképp célszerű alaposan körbejárni a témát, utána olvasni, és csak azután kipróbálni, de akkor is csak lépésről lépésre.

Az is megeshet, hogy valami olyasmire vágyunk, ami a párunknak, nemhogy nem izgató, de egyenesen taszító is. Párunk határait mindenképp tartsuk tiszteletbe, ugyanis ha olyasmit erőltetünk, ami számára egyáltalán nem okoz élvezetet, akkor akár potencia zavarokat is okozhatunk.

A túlzott elvárások is vezethetnek merevedési zavarokhoz, ezt pedig csak a megfelelő kommunikációval lehet elkerülni.