Medence otthonunkban

2013.04.25.Egészség és Életmód

Egyre több családi ház tulajdonos vágyik saját kisebb-nagyobb kerti medencére, az otthoni fürdőzés élményére. Míg régen luxus volt egy ilyen beépíttetése, mára elérhető árúvá vált, így egyre többen vágnak bele a medence építtetésébe, így egyre több uszodatechnikával foglalkozó cég alakult.

Sokan megpróbálják saját maguk kialakítani, mondván, sokat lehet spórolni, ha nem profi kivitelezővel végeztetik el. A medenceépítés azonban nem könnyű feladat, így aki nem ért hozzá, inkább bízza szakemberre a dolgot. A hibásan kialakított medence helyreállítása árán akár egy komplett beépítést is ki lehet fizetni. Ráadásul a medencének kialakított helyet nem lehet csak úgy otthagyni, ha esetleg valami okból kifolyólag nem tudjuk folytatni a munkálatokat.

A saját kialakítás másik hibája a nem megfelelő anyagok kiválasztása is lehet. Hiába végezzük el jól a munkálatokat, ha az anyagok nem tartósak, a medencéhez szükséges anyagokon nem lehet spórolni.

Mindenképpen szakemberrel érdemes végeztetni a medence kialakítását. Érdemes inkább spórolni rá, mint, hogy akár a kétszeresét is kiadni a javításra. A profi szakemberek olyanra készítik el a medencénket, amilyenre vágyunk, és valószínűleg sokkal hamarabb elkészül, mint ahogy mi magunk meg tudnánk csinálni. A már meglévő medence felújítását, az esetleges hibák kijavítását is érdemes szakember kezeire bízni

Fontos lehet továbbá a medencefedés kérdése is

Több dologgal lehet színesíteni a kerti medencénket. Választhatunk különféle színes fóliák közül, amitől igazán egyedi lehet a medence belseje. Akik igazi élményfürdőre vágynak, számukra ideális megoldás lehet a nyakzuhany beépíttetése. A többféle méretben és stílusban kapható nyakzuhany rendkívül jól masszírozza a pingpongizmokat, és teljesen képes ellazítani bennünket.

Nemcsak nyakzuhannyal kényeztethetjük magunkat, hanem a medencébe építhető masszázsfallal. Biztosan mindenkinek van élménye arról, hogy egy élményfürdőben a kőre ülve hátulról, alulról vagy oldalról áramlik a víz, és az milyen jó, lazító hatású. Most már nem csak egy-egy élményfürdőben lehet használni az ilyen rendszereket, hanem a sajátunkban is élvezhetjük.

Infraszauna a medence után?

Naná! Élvezze az otthoni wellness érzés okozta örömöket, és lazuljon infraszaunában, mely egészséget és sok előnnyel jár.