Kérdések, amiket érdemes feltenni az első randin

2019.02.09.Egészség és Életmód

Egy hosszú kapcsolatban az ember már szinte mindent tud párjáról, nehéz olyan kérdést feltenni neki, amire ne tudná ő maga is a választ. Az megismerkedés időszakába ezért fontos nagyon, hogy sokat beszélgessünk leendő partnerünkkel, hiszen csak így kerülünk egymáshoz igazán közel.

Érdemes már az első randevú alkalmával is elkezdeni az ismerkedést, mely során feltehetjük a legfontosabb kérdéseket neki életéről, múltjáról, életfelfogásáról. Ezekből a válaszokból leszűrhetjük azt is, milyen személyiség és milyen komolyan gondolkozik az élet nagy kérdéseiről.

Ezeket a kérdéseket már az első találkozáskor tedd fel leendő párodnak:

Küzd-e merevedési zavarokkal?
Vicces? Nem! Sok baj forrása lehet!

1. kérdés: Hogy látja magát 5 év múlva?

Egy kapcsolat első 3 hónapja általában a sűrű, rózsaszín ködről szól. Ebben az időszakban nem igen látjuk meg a másik hibáját, minden tökéletes és mi nagyon szerelmesek vagyunk. Szinte madarat lehetne velünk fogatni. Ilyenkor könnyű azt is elhinni, hogy az idő múlásával is minden ilyen tökéletes fog maradni, de azért nem árt még az elején tisztázni pár fontos tényezőt. Például hogy partnered milyen jövőképet lát maga előtt? Ha ugyanis nagyon más tervei vannak az életével, mint mondjuk neked, akkor azt még jobb most, az elején tudni, mielőtt hiú ábrándokba ringatnád magad.

2. kérdés: Mi az, ami már megcsalásnak számít számára?

Legelőször is, nagyon fontos azért tisztázni még az elején, hogy egy komoly vagy egy laza, egy éjszakákból álló kapcsolatról beszélünk. Rossz tud lenni az, amikor az egyik fél sokkal többet képzel bele a kapcsolatba, míg a másik már félre kacsingat. Ha hajt a kíváncsiság nyugodtan kérdezd meg, hogy mennyire hűséges típus, milyen kapcsolata van az exeivel, illetve mi az, ami számára már nem fér bele egy kapcsolatba, mert megcsalásnak számít?! Egyesek szerint a flört, a csók is megcsalás, mások szerint azonban míg nem bújik ágyba az illető mással, addig nincs gond.

3. kérdés: Mi a legmeghatározóbb gyermekkori élménye

A gyermekkori élmények igen meghatározók lehetnek, akár rosszak, akár jók. Ha feltesszük a kérdést a partnerünknek, megtudhatjuk azt, milyen tisztelettel beszél családjáról, így könnyen kiderülhet, milyen viszonyt ápol velük. Jobb még most tisztázni, hogy volt-e kiskorában valamilyen trauma az életébe, esetleg részletezze hogyan küzdött meg fiatalabb korába az őt ért sérelmekkel? Nagyon érdemes ilyenkor megfigyelnünk, hogyan beszél a gyermekkorban kialakult megküzdési stratégiájáról, hiszen könnyen lehet, hogy ez pár hónap múlva a párkapcsolatotokban is vissza fog köszönni.

4. kérdés: Milyen a kapcsolata a szüleivel?

Talán most úgy tűnhet, ez a kérdés teljesen felesleges, de a későbbiekben még jó jöhet, ha tudod, partnered milyen viszonyban van szüleivel. Esetleg kérdezz rá, hogy édesanyjának és édesapjának milyen a kapcsolatuk egymással? Együtt élnek vagy elváltak? Ebből tudhatjuk azt is, hogy az illető milyen példát látott otthonról. Emellett a szülő-gyermek kapcsolat minősége igen meghatározó lehet a felnőttkorunk párkapcsolataira is. Sok esetben ugyanis párkapcsolataink, párválasztásaink folyamán visszaköszönhet a szüleink nevelési stílusa is.