Ilyen árnyalatú padlót válassz otthonodba!

2018.02.19.Egészség és Életmód

Padló választás során mindig ügyeljünk arra, hogy a padló színe legalább két árnyalattal legyen világosabb, vagy sötétebb, mint a szobában található bútoroké. Ha pontosan ugyanolyan árnyalatú padlót szeretnénk kiválasztani, mint amilyen a szobabútor, akkor csak úgy tudjuk megtenni, ha valami teljesen eltérő színű szőnyeget is használunk, hogy megalkossuk vele a megfelelő kontrasztot.

A világos fa bútorok világos falakkal együtt egy tiszta, nyugodt környezetet tudnak teremteni. Ezzel azonban mindig óvatosan kell bánni, hiszen a letisztult és egyszerű kinézet könnyen unalmas és egyhangú is lehet. Ám a túl sok árnyalati különbség a padló és a bútorok között pedig monoton lehet.

A színek fontossága padló választásnál

A sötét padló tökéletes kiinduló lehet a kontrasztok kialakításához, hiszen remekül kombinálhatók világosabb színekkel, de akár más sötét árnyalatokkal is. Jobb, ha a harsány fehér színt elkerüljük, a belső teret inkább a színes kiegészítőkkel és tartozékokkal élénkítsük fel.

A sötét és a meleg színek a helyiséget otthonosabbá és kuckósabbá tudják varázsolni. a nagy tér hatását a szolid és világos színű padló és a világos falak segítségével tudjuk elérni, hiszen a hidegebb színek és a világos falak nagyobbá teszik a szobát. Egy semleges színű padlót szépen tudjuk kombinálni a sötét fa bútorokkal, illetve a könnyű fehérre lakozott bútorok is igen jól mutathatnak. A sárga árnyalatú bézs színű padlót választunk, akkor tudunk, kell, hogy meleg, otthonos hatást érhetünk el vele, mely optimális hangulatot tud hozni otthonunkba.

A sötét színű padlók, mint a juhar és a tölgy pedig kellően melegebbé tudják tenni a lakásunkat. A vöröses sárga színben pompázó parketták is meleg hatást hoznak létre a helyiségben, ezt a színt jó kombinálni sárga árnyalatokkal. A barna árnyalatú padló tökéletesen keverhető más színekkel, hiszen sokoldalú, ám figyeljünk arra oda, hogy a szobába elegendő fény jusson, mely tökéletesen ki fogja emelni a barna színt.

Támogató: www.leguanburkolat.hu