Hogyan vágjuk otthon a hajunkat?

A férfiak és a hölgyek is ismerik azt az érzést, amikor sehogy sem akar megmaradni a frizura, és bizony muszáj elmenni a fodrászhoz. Ha néhányszor szeretnénk kibírni pár hetet a szokásos látogatás nélkül, akkor nem maradt más esélyünk, mint saját magunknak levágni a hajunkat.

Hosszú haj esetén több otthoni lehetőségünk van. Az egyik ilyen a ritkító fésű beszerzése. Ez az apró eszköz tökéletes frufrut varázsol, így amennyiben már kezdjük zavarónak érezni, bátran nekiugorhatunk. Fontos, hogy amennyiben szemüvegesek vagyunk, akkor ezzel együtt igazítsuk meg a hajunkat, mivel nélküle könnyebben elszaladhat a kezünk.

Aki lépcsőzetes frizurára vágyik, az is kipróbálhatja otthon a hajvágást. Ehhez fontos, hogy vizes legyen a haj. Hajoljunk előre, és addig fésüljük, amíg teljesen sima nem lesz. Ezután fogjuk össze egy gumival a fejünk tetején, vagy a homlokunkhoz közel.

Most felállhatunk, hagyjuk, hogy a lófarok az arcunk előtt lógjon. Végül levághatunk pár centin a copf végéből. Itt fontos megjegyezni, hogy nem érdemes az orr magassága felé vágni, mert ezzel túl rövid lenne a végeredmény.

A hajvágógépek használata

Rövid haj esetében használhatunk hajvágó gépet is. A mai szerkezetek úgy vannak felépítve, hogy többféle hosszúságú vágást tudjunk végrehajtani. Amennyiben el szeretnénk kerülni az egyenfrizurát, úgy először válasszunk ki egy legalább 2 cm-es hosszúságot. Ezzel vágjuk le az egész hajat. Ha végeztünk, akkor csökkentsük a méretet, és igazítsuk meg az oldalakat.

Az a lényeg, hogy a fej oldalán és hátulján csak pár milliméter haj maradjon, miközben fent megmarad a hosszabb. Ennél a vágásnál is figyelni kell arra, hogy legyünk egyenletesek, jó, ha van otthon egy olló is, amivel megigazíthatjuk a kiálló hajszálakat.

A hajvágógép a gyerekeknél is működik, de csak akkor, ha jó minőségűt veszünk. Minél jobban vág, annál gyorsabb végzünk, így a kisebbek se kezdenek el azonnal unatkozni, és megússzuk a folytonos ficánkolást. Ebben az esetben nem kell megmosni előre a hajat, de utána érdemes letusolni.