Tanácsok kezdő vállalkozásoknak

2020. november 27. 08:08.
Tanácsok kezdő vállalkozásoknak

Amikor vállalkozás indításán törjük a fejünket, akkor sokkal többre lesz szükségünk, mint a tőke és az elhivatottság. A könnyű és problémamentes indításhoz három dolog is segíthet. Nézzük, mik ezek.

A sikeres vállalkozás 5+5 titka

Először fel kell mérni a piac lehetőségeit. Lehet, hogy van egy nagyszerű ötletünk, de fontos elvégezni a piackutatást. Tisztában kell lennünk azzal, hogy az adott piaci területen kezdő vállalkozóként mire számíthatunk. Fel kell térképeznünk a potenciális ügyfélkörünket, de ugyanúgy a versenytársainkat is.

Lehet, hogy a mi ötletünk minden sarkon megtalálható, viszont ügyfélből lényegesen kevesebb van. Ebben az esetben lehet, hogy inkább más megoldás után kell néznünk. Mindig mérlegelni kell, és muszáj elfogadnunk a hiányosságainkat. Ha alaposan felmérjük a piacot, akkor nem lesznek nagy elvárásaink, és képesek leszünk megtalálni a helyünket.

Biztosan sokan hallották már az énmárkát. Nos, erre minden cégnek szüksége van. A saját márka hatalmat jelent, egy nevet, amiről azonnal tudják, hogy minket jelent. Ezt a márkát nehezen és fokozatosan lehet felépíteni, célirányosan kell keresnünk a vásárlóinkat.

Ehhez az első megoldás a célközönség kialakítása. Azok a vállalatok, amik mindenkit megpróbálnak elérni, végül senkihez nem jutnak el. Nekünk szükségünk van a pontos célközönségre, mivel eszerint fogjuk megszólítani őket, és a későbbi hirdetések is csak nekik szólnak majd.

A harmadik fontos lépés, a rugalmasság. A vállalkozásoknak folyamatosan alkalmazkodniuk kell a változásokhoz és lépést tartani a technikai újdonságokkal. Gondoljunk csak bele, hogy néhány évvel ezelőtt még mennyi adminisztrációval és bosszúsággal járt a kézi számlák kiállítása, ma pedig már néhány gombnyomással könnyen és gyorsan papírmentes e-számlákat készíthetünk, ezzel több idő és fókusz jut az üzleti célokra.

Ráadásul egy vállalkozás korai szakaszában rengeteg nem várt esemény jelentkezhet, amik rákényszerítenek minket arra, hogy újra gondoljuk a terveinket.

Csak, mint plusz egy tanácsot hagyom itt, hogy néha beszéljünk külső tanácsadóval, aki jobban átlátja a helyzetünket. Ne féljünk segítséget kérni.

Tanácsok kezdő vállalkozásoknak - Hozzászólások

Még nincsen hozzászólás.

Hozzászólás írása

* A csillagal jelölt mezők kitöltése szükséges..

Biztonsági kérdés:

Kategória: Gazdaság