Egységben az erő

2020.03.30.Egészség és Életmód

A John Deere traktorok többféle lóerős motorral is rendelhetőek. De ha már egyszer traktor és lóerő, miért ne válasszuk a legnagyobbat? Ne ijesszen meg minket a 195 lóerős változat, hogy majd sokat fogyaszt, ugyanis ez nem így lesz.

A dízelmotor sajátossága ennél a gépnél ugyanis olyan optimális, hogy hiába magasabb a lóerő, és teljesítmény, nem kell az utolsó fillérünket is majd tankolásra költeni. Hosszú távon használjuk, sokat megyünk vele, így a fogyasztása nagyon is optimális lesz, az üzemórákat is számba véve.

Ezeknek a traktoroknak fő szerepük, hogy nagy súlyt is képesek legyenek elhúzni, illetve ha emelő kart szerelünk rájuk, akkor felemelni. Össztömegüket számítva biztosak lehetünk abban, hogy egy jó nagy utánfutónyi takarmányt is képesek gond nélkül, bármilyen terepviszonyok között elvontatni maguk mögött. Legyen szó földútról, kavicsos talajról, vagy derékig érő sárról, ezek a hatalmas kerekek megbirkóznak vele. Erről már csak a négy kerék meghajtás is gondoskodik, nem számolva a motor teljesítményét.

Talaj szántására optimális 195 ökör

A nagy teljesítményű dízelmotorra szükségünk lesz akkor is, ha az ekét vonszoljuk éppen magunk mögött. A téli, alaposan összeállt földet csakis úgy tudjuk rendesen felszántani, ha kellő erővel állunk hozzá. Legyen szó keskenyebb, vagy éppen a legszélesebb ekéről, a traktorok képesek elhúzni és tökéletesen felrotálni a legmakacsabb földbuckákat és csomókat is. Így biztosítják számunkra a tökéletes vetést, hogy kellő mélységig lejusson az elvetett mag, ha takarmányról, vagy éppen palánta, ha zöldségről van szó.

Kényelmi szempontból sem mindegy, hogy épp milyen haszongépjárművön üljük végig a szántás során az egész napot. Ezek a traktorok manapság már alaposan ki vannak találva a munkások számára. Biztosak lehetünk benne, hogy bármilyen egyenetlen is a talaj, vagy bármilyen kemény, esetleg most szántjuk fel először és még gazos, vagy kavicsos, a vezetőfülke abszolút komfortos lesz. Nem kell a nyakunkat nyújtogatni, esetleg felállni az ülésből, mert minden irányba tökéletesen kilátunk majd a 4 oldalról minket körülvevő szélvédőkön keresztül.

Szponzoráció: gepkozvetito.hu