Egészségmegőrzés infravörös sugarakkal – Az infraszauna

2010.10.01.Egészség és Életmód

Egészséges bőr, méregtelenítés, súlycsökkentés. Csak néhány az infraszauna pozitív hatásai közül. A jótékony szerkezetet akár a lakásba épített kabinban is élvezheti, aki be kíván ruházni egy házi infraszaunára. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy a megfelelő hatás érdekében néhány dologra figyelni kell. Lássuk mit is érdemes tudni a szauna ezen fajtájáról.

Már az 1800-as években felfedezték az infravörös sugarak melegítő hatását. A napsugarak több mint fele az infravörös tartományba esik, így a mindennapokban is érezzük hatását. Azonban koncentrált, célzott hatást is el lehet érni a segítségével. Beépített fűtőszálak bocsátják ki a sugarakat, melyek az optimális kezelést biztosítják.

Már léteznek beépíthető, illetve hordozható infraszaunák is, melyeket napi rendszerességgel használhat az, aki gyógyulni, vagy szépülni szeretne. A szauna legfontosabb gyógyító hatásai a test méregtelenítése, a vérkeringés és az immunrendszer erősségének javítása, illetve az ízületi panaszok kezelése. Használata során szebbé varázsolható a bőr, ezért sokan a narancsbőr kezelésére is használják a szaunát. Az infravörös sugarak a pattanások, kiütések, égési sérülések gyógyulását is elősegítik.

Fontos megjegyezni, hogy az optimális hatás érdekében egyrészt figyelni kell a helyes szauna-használatra. Az első hét során mindenkinek ki kell tapasztalnia, mennyire legyen intenzív, és mennyi ideig tartson a szaunázás. Ajánlott fokozatosan terhelni a szervezetet az első napokban.

A hatékony szaunázáshoz elengedhetetlen a folyadékok és a különböző nyomelemek pótlása is. Ezek elmulasztása akár károssá is tehetik az infraszauna használatát. Aki a szaunával fogyni szeretne, ne felejtse, hogy a hatáshoz a megfelelő étrend is szükségeltetik. A stresszoldó, nyugtató hatás szintén az infraszauna egyik előnye. Aki rendszeresen használja, feloldódva és felfrissülve léphet ki a sugarak jótékony munkáját követően.