Olcsó Receptek az Interneten

2011. július 20. 08:56.

Olcsó receptek

A zsúfolt mindennapokban egyre kevesebb időnk marad a konyhában tüsténkedni, ugyanakkor az internetet naponta használjuk. Segítségével gyorsan elkészíthető, laktató ételeket varázsolhatunk az asztalra. Megfelelő kulcsszót írva böngészőnk keresőjébe receptek armada lepi el monitorunkat, legyen szó akár valami könnyű kis gyümölcsös nyalánkságról, amivel meglepnénk az érkező vendégsereget, vagy háromfogásos romantikus vacsoráról.

Szakácskönyv vagy Receptek az Interneten?

A szakácskönyvekkel szemben a világhálón fellelhető receptek előnye, hogy az ételek elkészítése után tudjuk értékelni őket – ezzel jelezve a többiek felé, hogy mennyire találtuk azt finomnak. Valamint kommentárokkal is elláthatjuk valamennyit, amikben megoszthatjuk másokkal, hogy a hozzávalók beszerzése és a főzés során milyen nehézségekbe ütköztünk, vagy épp ellenkezőleg: hogy mennyire könnyen hozzá lehet jutni az összetevőkhöz, és mennyire egyszerűen és gyorsan összeüthető az adott étel, vagy esetleg, hogy milyen volt a végeredmény fogadtatása.

A receptek jövője az internet..

Az interneten keringő receptek között olyanokra is rábukkanhatunk, amelyeket lelkes önjelölt séfek főztek ki – s lévén, hogy ínycsiklandozóra sikeredett próbálkozásuk, megosztották azt a közzel. Ehhez hasonló ételekkel a hivatásos konyhaművészek által kiadott receptkönyvek nem tartalmaznak. Ahogyan arra sem adnak lehetőséget, hogy ha mi magunk elkészítjük valamelyiket, és „továbbfejlesztjük”, a recept alá kommentálhassuk, mivel turbóztuk fel.

Ahogy a hétköznapokra való ételötletekre, úgy az ünnepekhez dukáló számtalan receptekre is rábukkanhatunk a neten. Melléjük kísérőnek különböző alkoholos- és alkoholmentes koktélokat is kínálnak egy-egy oldalon, illetve vannak kiemelten velük foglalkozó oldalak is. Továbbá, különböző díszítési formákkal is megismerkedhetünk, amelyekkel színesebbé tehetjük az asztalra kerülő finomságokat.

Recept Ajánló

  • Szereted az édességet, a desszertet és a süteményeket? Akkor válogass a sütemény receptek között.

Olcsó Receptek az Interneten - Hozzászólások

Ehhez a cikkhez nem lehet hozzászólni.