Mennyire tudja párkapcsolatunkat befolyásolni a korkülönbség?

2019. február 9. 14:26.
Mennyire tudja párkapcsolatunkat befolyásolni a korkülönbség?

Mindkét nem számára szinte állandóan visszatérő kérdés, hogy számít-e a korkülönbség egy friss, új párkapcsolatban? Sokan úgy gondolják, az hogy ki hány éves egyáltalán nem fontos, más mégis lehet, hogy azért nem mer belevágni egy párkapcsolatba, mert a partner x évvel idősebb agy fiatalabb tőle.

Emellett vannak olyan társadalmi sztereotípiák is, melyeknek a legtöbb ember azért általában meg is akar felelni. Különböző vallások, kultúrák eltérő motivációkat részesíthetnek előnyben a női nem és a férfi nem esetében is.

Valóban az életkoron múlik egy párkapcsolat sikeressége?

A férfiak életére nagy részben igaz, hogy nagyobb felében aktív, felfedező életet él és egyértelműen a teremtő indítékok mozgatják meg. A férfiak esetében életüknek a második felében sokukat leginkább a tapasztalatok átadása és a bölccsé válás tudja motiválni.

A nőknél azonban ez egy kicsit másként zajlik le. Ők ugyanis jóval hamarabb érzik meg azt a vágyat, mely szükséges a családalapításhoz. Tehát élete során sokkal rövidebb fázis jut a tapasztalásra és a tanulásra, ez az otthon teremtési vágy pedig természetesen majd a párválasztásában is szerepet fog játszani.

A társadalom a korkülönbség kérdésében igencsak megosztó. Ha leendő párod idősebb vagy fiatalabb nálad, legelőször is saját magadban kell tisztáznod, hogy ez téged mennyire zavar, illetve mennyire fog korlátozni a későbbiekben? Ha úgy érzed, téged cseppet sem fog zavarni a korkülönbség, merj belevágni és próbálj meg elvonatkoztatni attól hogy a rokonok, a család vagy a barátok mit gondolnak. Sokan úgy tartják, hogy az életkor lényegében csak egy szám és ezen sose múlhat, hogy az ember mennyire boldog valakivel. Ha minden más rendben van a párkapcsolatotokban, biztosan nem fogtok csak azért szakítani mert 5-10 vagy akár 15 év van köztetek.

Általában az a gyakori, amikor a férfi tölti be az idősebb szerepét. Ha túl nagy a korkülönbség, akkor férfi párod esetleg nehézségekkel küzdhet az ágyban. Ebben az esetben érdemes kipróbálni serkentő szereket, melyek javítani fogják a kapcsolatot.

Érdemes-e másokra hallgatni a korkülönbséggel kapcsolatban?

Könnyen lehet az is, hogy más emberek ítéleteit és nézőpontját veszed észre akkor, mikor úgy érzed, a korkülönbség tönkretehet egy egyébként jól működő kapcsolatot. Pedig a legtöbben úgy gondoljuk, azért egy felnőtt ember mégiscsak el tudja dönteni azt, hogy kivel legyen együtt. Rengeteg embert mégis nehéz ezzel kapcsolatban meggyőzni és olyan kőbe vésett véleménye van a dolgokról, ami tőled és a párodtól is független lehet. Ha kicsit is okosabb vagy és belátod, hogy nagy hiba lenne bedőlni a külső manipulációnak, akkor lehetséges hogy te leszel a világ legboldogabb embere az új pároddal és sose fog feltűnni a nagy korkülönbség.

Érdemes mindenképpen átgondolni azt, hogy az életetek éppen milyen fázisában tart, illetve ezt partnereddel is átbeszélni. Ha terveitek ugyanaz és mindketten jól érzitek magatokat ebben a kapcsolatban, akkor talán nem is lehet elválasztó ok az életkor. Ha a kapcsolat nagyon szoros és a tapasztalatotok szerint mindketten hasonló életszakaszba tartotok, emellett hasonlóképpen gondolkoztok és hasonló a motivációtok, akkor valószínűleg könnyen fenntartható lesz egy jó párkapcsolat, legyen köztetek akármekkora a korkülönbség.

Mennyire tudja párkapcsolatunkat befolyásolni a korkülönbség? - Hozzászólások

Még nincsen hozzászólás.

Hozzászólás írása

* A csillagal jelölt mezők kitöltése szükséges..

Biztonsági kérdés: