Hasznos tippek, amelyekkel jobb lehet a szex

2015. augusztus 20. 14:44.

Rengeteg párkapcsolat azon bukik el hosszú évek után, hogy a felek leginkább a szexre építettek fel mindent, azzal intézték el a problémákat, és abba menekültek a kialakuló gondok elől. Márpedig miután beköszöntenek a szürke hétköznapok, egy átdolgozott nap után már senkinek sem lesz ereje ahhoz, hogy a szex által oldja meg problémáit.

Tény: egy sikeres kapcsolatban a szexualitás nagyon fontos, és bár nem a legfontosabb, érdemes arra törekedni, hogy ezen a téren mindent jobbá varázsoljunk. Ehhez nyújthatnak segítséget az alábbi tippek!

Kommunikáljunk és vessünk be újdonságokat

Az első és legfontosabb dolog, hogy beszéljünk a szexuális életünkről, ezáltal kommunikáljuk le az esetleges problémákat, hozzuk szóba, hogy változásra van szükség, hiszen az évek alatt nagyon könnyű ráunni a másikra. A megszokás ugyanis hiába jó dolog a mindennapokban, a szexualitásban nem túl hatásos, éppen ezért tudatni kell a másikkal, hogy valami többre és újra vágyunk. Ezt egy párkapcsolatban nem kell tabunak tekinteni, inkább többször szóba hozni.

Törekedni kell továbbá az újdonságokra is. Ha már megbeszéltük, hogy esetleg probléma van, akkor derítsük fel azt is, hogy melyek azok a határok, amelyeken belül a kapcsolat még egészséges maradhat. Sokan például még az orális szexig sem merészkednek egész életük során, az anális közösülést pedig szóba sem merik hozni, ezáltal legyünk egy kicsit nyitottabbak, és próbáljunk meg újítani. Ha ezek felé nem vagyunk nyitottak, próbálkozzunk meg a szerepjátékokkal, újabb helyszínekkel, pózokkal vagy segédeszközökkel. Garantáltan évekre elég változatosságot hoznak ezek is.

Ismerjük a másik igényeit és tartsunk szünetet, ha kell

Kielégítő és kiegyensúlyozott csak akkor lehet a szexuális életünk, ha tisztában vagyunk azzal, hogy párunk pontosan mit szeret és mire van szüksége. Az emberek igénye ezen a téren eltérő, és főként a nők esetében gyakran ritkább is, mint a férfiaké – persze ez a legtöbbször inkább csak kibúvó a rossz szex elől. A szexuális együttlétet soha ne tekintsük kötelezőnek, ha párunknak nagyobbak az igényei, vagy hagyjuk nyugodtan magához nyúlni, vagy gondoskodjunk valamilyen formában a kielégüléséről. A lényeg, hogy mindig maradjon meg az a bizonyos arany középút.

Amennyiben úgy érezzük, hogy szexuális életünk egy kicsit leült és unalmassá vált, akkor érdemes kipróbálni egy garantáltan hatásos, mégis kevesek által alkalmazott módszert, az önmegtartóztatást. Természetesen ne évekről legyen szó, hiszen azt egyetlen normális ember sem bírja ki, de próbáljuk ki, hogy két hétig, esetleg egy hónapig nem nyúlunk a másikhoz és magunkhoz sem. Ha ezt betartjuk, garantáltan úgy esünk majd neki partnerünknek a határidő után, mint egykoron hőskorunkban, a kapcsolat elején. Természetesen közben nyugodtan mehet a másik húzása, és a kommunikációról se feledkezzünk meg, hiszen egy kapcsolatnak a kommunikációs építés mindennél többet ér, pláne ha a szexuális életről van szó.

Hasznos tippek, amelyekkel jobb lehet a szex - Hozzászólások

Még nincsen hozzászólás.

Hozzászólás írása

* A csillagal jelölt mezők kitöltése szükséges..

Biztonsági kérdés: