Ha kihuny a szexuális tűz

2019. június 22. 10:03.
Ha kihuny a szexuális tűz

Az idő múlásával a párkapcsolatok nagy részében alábbhagy a szexuális intenzitás a két fél között. Ellaposodik, megszokottá válik. Ami legijesztőbb az egészben, hogy mindkét fél normálisnak tartja ezt a fajta elhidegülést, unalmat. Pedig ennek nem szabadna így lennie, hiszen nem csak azért maradt együtt a két fél, mert érzelmileg passzolnak, azért is, mert szexuálisan is egymásra találtak. Mért kellene ebből engedni?

A kezdeti újdonság érzését vagy a másik testének felfedezését nem adhatják vissza, de a szex iránti igényt és a vonzalmat újra meglehet találni a másikban. Szerencsére rengeteg cikk, könyv jelenik meg a témában, így mindenki megtalálhatja a magához való praktikákat. Felmerül azonban a gondolat, hogy ha nem sikerül a két félnek egy-egy rosszabb tanács miatt, akkor nem válhat még nagyobbá a távolság közöttük? A csalódottság érzése még jobban ronthat a helyzeten. Extrémebb esetekben természetesen érdemes felkeresni szexuálterapeutát, de normál helyzetben elegendő néhány trükk is.

Mit tehetsz, ha odalent gondokkal küzdesz?
A megoldásért nézd meg ezt az oldalt.


Három gyakori probléma

Olyannyira közkedvelté vált ez a téma, hogy számtalan cikk, könyv, internetes fórumon megtalálhatóak források. A világhálón online szextanfolyamok is elérhetőek már, szóval mindenki a maga igényére szabhatja érdeklődését. Egyes statisztikák szerint a nők és férfiak körében is igen magas arányban fordult már elő szexuális probléma életük során. Míg a férfiak 75 %-a vallotta be a problémát addig a nők 64%-a. Mégis mit lehet tenni a probléma érdekében?

Elsősorban az első és legfontosabb tényező a kommunikáció hiányának megszüntetése. Ugyanis az egyik leggyakoribb probléma, hogy a párok képtelenek beszélni problémájukról.  A szexről való beszélgetést nem szabad tabu témának gondolni párkapcsolatban. Hihetetlenül hangzik, de sok esetben egy tartalmas beszélgetés egymás vágyairól és gondjairól is helyre hozhatja a problémákat.

A szemérmesség, gátak felhúzása teljesen természetes, hiszen igazán csak a 2000 évek elején lett nem tabu téma a szex. Ezeket a gátakat viszont átlehet lépni. Az őszinteség az egyik legmeghatározóbb szerepe, a kielégülés hiánya, rossz pozíciók vagy a változatosság hiányának nem szabad tabu témának lennie. A másik fontos tényező önmaguk elfogadása. Egy érett nő és férfi esetében, ha problémájuk van az önértékelésükkel, bizony kihatással lehet a szerelmi életükre is. Ha kövérnek, rondának érzik magukat, képtelen lesznek a feloldódásra és a teljes elengedésre. Ha önmagukat képtelen elfogadni, akkor a szexuális életüket sem tudják teljesen rendbe tenni.

A harmadik szempont pedig a munkahelyi stressz kiszűrése. Mindkét félnek érdemes átgondolnia mennyire viszi haza a problémáját a hétköznapokban. Ha sok konfliktus ebből adódik, akkor érdemes elsajátítani egy technikát mellyel külön tudja választani az otthont a munkahelyétől. Van aki, hazaérkezés előtt 10-15 percet eltölt, az autójában mielőtt belépne otthonába, átgondolja az aznapi történéseket és megpróbálja azokat elengedni. Az otthonnak a pihenés és a béke szigetének kell lennie.

Ha kihuny a szexuális tűz - Hozzászólások

Még nincsen hozzászólás.

Hozzászólás írása

* A csillagal jelölt mezők kitöltése szükséges..

Biztonsági kérdés: