Ezek a legnagyobb tévhitek a pattanásokról

2018. július 24. 11:24.
Ezek a legnagyobb tévhitek a pattanásokról

Mindenkit kellően zavarja, ha néhány pattanás csúfítja el az arcbőrét és az emberek nehezen tudják azt megállni, hogy ne piszkálják a gyulladt pattanásokat. Az interneten rengeteg SOS tanács található, melyről az embernek megmernek esküdni, hogy eltüntetni a pattanásokat, Azonban sok esetben sajnos többet áratnak ezek a tippek, mint használnak.

Van néhány olyan dolog, melyet soha, semmilyen körülmények között nem szabad megtenni a pattanásos arcbőrrel, hiszen a legtöbb miatt csak több és több pattanás fog előjönni arcbőrünkön.

Nyomjuk, vagy ne nyomjuk a pattanásokat?

Hiába tűnik a legjobb ötletnek az, hogy kinyomjuk a pattanást, ha rosszul csinálod, rengeteget árthatsz a bőrödnek. Ha nincs megérve teljesen a pattanás, szinte lehetetlen rendesen kinyomni, ilyenkor pedig másnapra még gyulladtabb és még csúnyább lesz. Ha pedig túl erősen, körömmel próbáljuk azt kinyomni, akkor hamar fel tudjuk úgy sérteni a bőrünk felszínét, hogy hosszú hetek alatt sem fog teljesen elmúlni a heg. Próbáljuk teljesen megállni azt, hogy a gyulladt arcbőrünket piszkáljuk, kaparjuk és nyomkodjuk, hiszen így általában többet ártunk csak.

Valóban jó a fogkrém és társai?

Rengeteg olyan hír található az interneten, hogy mindenféle otthon megtalálható dologgal kell kenni a gyulladt pattanást, hogy hamarabb elmúljon. A fogkrém, a tojásfehérje és sokak szerint töményen felkent parfüm is segít a pattanásos arcbőrön. Természetesen ebből egyik sem igaz. A problémás arcbőrrel bánjunk kíméletesen és óvatosan. Egyáltalán nincs szükség arra, hogy az egészet szét szárítsuk, hiszen ilyenkor csak még és még több kellemetlen pattanás lesz várható.

Krémet a pattanásra?

Sok helye olvashatjuk azt, hogy krémezzük be a pattanás tetejét. Persze nem mindegy, milyen krémet használunk rá, hiszen szakértők szerint pont az ilyen hirtelen megoldások keresésében jó ha van otthon benzoyl peroxide tartalmú krém, mely kimondottan a pattanás kezelésére való. Ez a szer megöli a baktériumokat melyek új pattanásokat okoznának és még a felesleges zsírt és olajakat is el tudja tüntetni az arcbőrünkről.

Forrás: www.szepesz.hu

Ezek a legnagyobb tévhitek a pattanásokról - Hozzászólások

Még nincsen hozzászólás.

Hozzászólás írása

* A csillagal jelölt mezők kitöltése szükséges..

Biztonsági kérdés: