Ez a legsűrűbben használt a zárfeltörési technika

2019. április 2. 10:01.
Ez a legsűrűbben használt a zárfeltörési technika

A betörők egyre több módszert, és technikát fejlesztenek ki, attól függően éppen milyen ajtóval állnak szemben. A legtöbb betörés éjjel történik, vagy akkor amikor az ingatlan tulajdonosa elutazott a hétvégén, vagy munkában van. Egy tapasztalt betörő többféle módon is képes feltörni egy ajtót, így akár hangtalanul is képes bejutni lakásunkba az éj leple alatt.

10 betörésből 5 alkalommal ezt a módszert alkalmazzák a betörők

A legtöbbször használt zártörési módszer egyértelműen a zárbetét-törés, mely során egy kimondottan erre a célra kifejlesztett zárbetét-törő eszköz, vagy akár egy egyszerű fogó segítségével a betörő kettétöri az ajtó síkjából kiemelkedő zárbetét részt. Ez egyszerű jobbra-balra történő erőteljes tekergetéssel elvégezhető. Pillanatok alatt kinyílik az ajtó, ahogy eltörik a zárszerkezet. Leginkább azért szokták ezt a módszert alkalmazni a betörők, mert ehhez nincs szükség különösebben semmilyen tudáshoz, bárki el tudja végezni.

A hozzá használt eszközök pedig könnyedén elférnek egy nadrágzsebben is. Ez a zárfeltörési módszer minimális zajjal jár, rövid időn belül elvégezhető, ezért akár az éj leple alatt is bejuthat a betörő az ingatlanunkba. Talán sokak számára meglepő, de 10 betörésből 5 alkalommal alkalmazzák a betörők ezt a módszert, hiszen egy régebbi, rossz minőségű záron akár 2 perc alatt is elvégezhető.

Nagyon fontos megjegyezni, hogy létezik egy olyan szerkezet, mely éppen ezt a zártörési módszert hivatott megelőzni. Ez az úgynevezett zárvédő pajzs, mely olyan módon körbeölel a zárbetétet, hogy azt sem fogóval sem speciális eszközzel nem tudja majd a betörő megfogni. Azonban a zárvédő pajzsnál is figyelni kell a megfelelő minőségre, hiszen az a pajzs, mely silányabb anyagból, alumíniumól készül, hamarabb eltörhető, felfeszíthető.

Ezt a rossz minőségű zárpajzsot is néhány perc alatt fel tudja feszíteni egy tapasztaltabb betörő akár egy csavarhúzó segítségével. Ezután pedig már hozzá is tud fogni a zárbetét feltöréséhez. Annak érdekében, hogy elkerüljük ezt a sűrűn alkalmazott betörési módszert, célszerű minőségi, törésvédelemmel ellátott zárbetéteket használni, illetve olyan erős anyagból készült, vastag zárvédő pajzsot alkalmazni, amely két darabból, belülről rögzíthető, és egy átmenő csavarral van biztosítva melyet az illetéktelen behatoló kívülről ne tudja levenni.

Ez a legsűrűbben használt a zárfeltörési technika - Hozzászólások

Még nincsen hozzászólás.

Hozzászólás írása

* A csillagal jelölt mezők kitöltése szükséges..

Biztonsági kérdés: