Biztos megoldások az alvászavarok ellen

2024.02.20.Egészség és Életmód

Az alvás az életünk egyik nélkülözhetetlen része. Azok az emberek, akik gyakran forgolódnak az ágyukban, biztosan tudják, hogy mennyire fontos lenne az, hogy éjszaka jól aludjanak.

Akkor beszélünk alvászavarról, ha az alvás nem felel meg az alapvető funkciójának, tehát ha egyrészt annak tartalma megrövidül, illetve, ha a folyamata zavarttá válik. Ilyenkor azt tapasztalhatjuk, hogy egésznap fáradtak, és kimerültek vagyunk, feszültek és stresszesek, sőt aki nem alszik eleget, annak gyakran fáj a feje, és a teljesítőképessége is lecsökken.

De mégis mit tehetünk akkor, ha egész éjjel csak forgolódunk, és nem tudunk elaludni?

Elalvást segítő módszerek

Ha egy ideje már fennállnak az alvással kapcsolatos problémáink, nagy valószínűséggel bármit megtennénk annak érdekében, hogy végre legyen egy mély, és pihentető éjszakánk. Bár van, aki azonnal az altatókhoz nyúl, első lépésben célszerű egyéb, természetesebb módon segíteni az elalvást.

Mozogj valamit, sportolj!

Ha nehezen megy esténként az elalvás, érdemes választani egy olyan mozgásformát, mely minden porcikánkat alaposan átmozgatja. Mivel dinamikus edzésformák inkább éberré tesznek, ezért ehelyett érdemes kipróbálni a jógát, vagy a pilatest.

Ne mobilozz elalvás előtt!

Sajnos sokan esnek abba a hibába, hogy elalvás előtt órákon át bámulják telefonjuk képernyőjét, abba bízva, hogy így majd előbb vagy utóbb elálmosodnak. Függetlenül attól, hogy milyen tartalmakat nézünk, vagy hallgatunk, fontos tudni, hogy a telefonozás csak meg fogja nehezíteni a dolgunkat.

Az agyunk nem tud kikapcsolni, és megpihenni, a kék fény pedig eleve nem előnyös akkor, ha alvásra készülünk. Ha nem tudunk elaludni, akkor inkább kezdjünk el olvasni egy könyvet.

Relaxáljunk, meditáljunk!

Ma már számos meditációs zenét, illetve vezetett meditációt meghallgathatunk akkor, ha nem jön álom a szemünkre. Ha pedig a biztosra akarunk menni, akkor kipróbálhatjuk a prémium minőségű, luxus masszázsfoteleket is, melyek segítenek kikapcsolni, relaxálni, és pihenni.

A masszázsfotelben eltöltött idő oldja a stresszt, jó közérzetet biztosít, és csökkenti a különböző ízületi fájdalmakat. Így járulnak hozzá a luxus masszázsfotelek az alvászavarok leküzdéséhez.