Az előregyártott házak hátrányai

2022.08.29.Egészség és Életmód

Ha előregyártott házban szeretnénk élni, akkor tisztában kell lennünk a hátrányokkal is. A legtöbb internetes felületen leginkább az előnyöket emelik ki, de az érmének mind a két oldalát ismernünk kell. Ne is húzzuk tovább az időt, nézzük meg közelebbről ezeket a különleges épületeket.

A testreszabott minták drágábbak

Ha egy vállalat által készített előregyártott ház mellett döntünk, és elfogadjuk annak formáját és elrendezését, az ár alacsonyabb lesz, mint egy normál házé. Ha azonban egyedi tervezésre vágyunk, a költségek exponenciálisan megnőnek. Minél több változtatást kérünk, annál mélyebbre kell nyúlnunk a zsebünkben, amit nem mindenki engedhet meg magának.

Készház támogatónk a variosip.hu panel rendszer.

Karbantartás

Bár a felhasznált anyagtól függően változik, az előregyártott házak karbantartási költségei magasabbak, mint a hagyományos típusú házaké. Szerencsére ez a szempont napról napra javul, több szakosodott cég például biztosítja, hogy a fenyőfából készült házakat csak 4-5 évente kell lakkozni.

Szélsőséges időjárási események

Egy vihar nem fog ledönteni egy előregyártott házat, de egy szélsőséges időjárási esemény sok kárt okozhat, különösen azokban az esetekben, amikor az előregyártott ház nincs megalapozva. Ezt a pontot azért kell külön kiemelni, mivel a jelenlegi klíma egyre furcsábban viselkedik, és sajnos fel kell készülnünk a lehetséges katasztrófákra.

A természetes fény és a fűtési erőforrások rossz kihasználása

Tény, hogy az előregyártott házak kevésbé károsak a környezetre, azonban a használatukra ez nem mindig igaz. Nagyon ritkán tudjuk előre meghatározni, hogy a tájolás, az erőforrások felhasználása mennyire lesz hatékony, mivel az alapmodulokat tömeggyártás által készítik el. Amikor mi magunk gondoskodunk az építkezésről, akkor sokkal több szempontot veszünk figyelembe.

Kevés jogszabály

Az előre gyártott házak engedélyezése, elhelyezése és figyelembevétele terén még hosszú út áll előttünk. Remélhető, hogy az ágazat óriási növekedése rövid időn belül egy érthető és könnyű szabályozás kialakításához vezet.