Ami szorosabbá teheti a kapcsolatunkat

2021.10.01.Egészség és Életmód

Bár mostanában egyre inkább hallani, hogyan laposodnak el a párkapcsolatok, és hogy átlagosan rövidebb ideig tartanak, mint pár évvel ezelőtt, a szexológusok szerint egy kis odafigyeléssel, tudatossággal és pár apró trükkel fenn lehet tartani a szerelmet és szenvedélyt egyaránt.

Az egyik ilyen trükk, hogy el kell engednünk a mindennapos szex gondolatát. Ez persze nem azt jelenti, hogy ne bújjunk ágyba, ha tehetjük. A felmérések szerint a párkapcsolat elején mindenki alig várja, hogy vére ágyba bújhasson.

A testi kapcsolat is mindennap jelen van egy fiatal pár életében, viszont ez nem tartható fent folyamatosan évekig. Ha el tudjuk engedni ezt a gondolatot, és a testiség valóban vágyból és szenvedélyből indul, nem pedig a darabszámra figyelünk, akkor az intimitásra is több figyelmet tudunk fordítani, ezzel pedig megalapozhatjuk, hogy hosszú távra szóljon a kapcsolatunk. Egy idő után természetesen a kreativitás is fontos, hiszen ha ugyanaz az úgymond formagyakorlat játszódik le minden ágyba bújásnál, akkor az előbb-utóbb unalmassá megszokottá válik.

Amit az ágyon túl is megtehetünk

Természetesen a hosszú párkapcsolat titka, hogy az ágyon túl is van élet. Szervezzünk ezen túl is közös programokat, randikat. Az együtt töltött idő sokat számít egy párkapcsolatban. Természetesen a testiség is fontos, de mindent erre alapozni nem lehet, különösen nem egy évekig tartó kapcsolatot, hiszen az ágyon kívül is jól kell éreznünk magunkat egymással, hogy a kapcsolat kiállhassa az idő próbáját. Hogy ez valóban így legyen, szervezzünk közös programokat, mozizást, filmnézést, nagy sétákat.

Nyaralást, kirándulást, bármit, ami közelebb hogy minket egymáshoz, ad esélyt a beszélgetésre, szórakozásra, és segít kiszakadni a hétköznapok monotonitásából. Normális, hogy egy idő után megszokottá válik egy kapcsolat, de ez ellen mindkét félnek tennie kell, az ágyban és azon túl is. Ha a fenti tanácsokat megfogadjuk, akkor a kapcsolat nem laposodik el, illetve ha mégis, akkor is tudunk új színt vinni bele.