A felnőtt filmek és a merevedési zavarok

2021.12.21.Egészség és Életmód

Kutatások bizonyítják, hogy a pornófilm-nézési szokások és a merevedési zavarok között kimutatható kapcsolat van. Egy felmérés szerint a partneri kapcsolat során merevedési zavarokkal küzdő férfiak több mint 50 százalékának nincs ilyen problémája, ha pornót néz.

Az EverydayHealth összefoglaló cikkében azt is kiemelte, hogy a pornófüggő fiatal férfiak 45 százalékának merevedési zavarai vannak. A szexfilmek nézése hasznos is lehet, mondta Dr. Barbara D. Bartlik, a New York-i Weill Cornell Medical College pszichiátere és szexterapeutája. Mint monda, a pornó segíthet túllépni az aggodalmakon azoknak, akik szoronganak a szexualitásuk miatt. Az intimitást is javíthatja, ha a pár együtt néz szexfilmet.

Azonban a túl sok pornónézés bajokhoz is vezethet, ezzel kapcsolatban végeztek egy felmérést. 3267 férfit vontak be, akik 118 kérdésre válaszoltak a szexuális szokásaikról. A résztvevők átlagosan 69 perc pornót néztek hetente.

A felmérés eredménye pedig azt mutatta, hogy azoknak a 30 év alattiaknak, akik heti 300 percet néztek szexfilmet, 30 százalékuk szenvedett merevedési zavaroktól. Míg akik kevesebb mint 30 percet nézték, azoknak a 10 százaléka. A 35-45 éves korcsoportban pedig, akik heti 300 percet végeztek ilyen tevékenységet, 40 százalékuk volt érintett a merevedési zavarokban.

A pornófilmek nézése és a szexuális izgalom közötti kapcsolattal az a probléma, hogy folyamatosan növelni kell az ingereket. A fiatal fiúknak olykor elég egy pornóújság vagy akár egy fehérnemű katalógus az izgalmi állapot eléréséhez, de egy idő után ettől sokkal több kell.

A pornó által kiváltott merevedési zavar oka nem a libidó vagy a pénisz érrendszerének problémája. A 35 év alattiak húsz százaléka azt mondja, hogy egyre több kell ahhoz, hogy ugyanolyan szintű izgalmat érjenek el az erekcióért. Azoknál pedig, akik úgy érzik, hogy több, extrémebb pornót kell nézniük ugyanolyan szintű izgalom eléréséhez, kialakulhat a pornófüggőség.