5 ok, hogy miért újítsuk fel a kerítést

2021.06.30.Egészség és Életmód

Általában sokat beszélünk a megfelelő kerítés kiválasztásáról, de lényegesen kevesebb szó esik a már meglévő felújításáról. Pedig, ha megnézzük az utcánkban lakókat, akkor sokkal többen esnek az utóbbi kategóriába, és sokkal fontosabb nekik a felújítás fontosságát bemutatni, éppen ezért összegyűjtöttünk pár érvet.

A ház értéke nő

A ház értéke a kerítésnél kezdődik, hiszen mindenhol az első benyomás a fontos. Amikor valaki elhalad a ház előtt, akkor a kerítés fog neki feltűnni, legyen az nagyon szép vagy teljesen lepukkadt. Amennyiben szeretnénk eladni a házat, akkor érdemes felújítani a kerítéseket, mivel mindig növel a ház értékén.

Kizárja a tolvajokat

Ha a régi kerítésen lyukak és hézagok vannak, akkor lehet, hogy nemcsak a kóbor ebek fognak betalálni, hanem a kíváncsi tolvajok is. A strapabíró alapanyag célja, hogy elrettentő hatást keltsen azokban, akik kint állnak, és megnyugtassa azokat, akik bent élnek. Egy erős telekhatároló az időjárás viszontagságaival is megbirkózik, így az esti viharoktól sem kell különösképpen tartanunk.

Megvédi a magánszférát

Az, hogy mit csinálunk a kertben magánügy. A rozoga kerítés azonban szinte felhívja magára a figyelmet, így biztosak lehetünk benne, hogy minden arra járó ember be fok kukucskálni. Ha pedig nyáron szeretnénk fürdőruhában kapálni, vagy elterülni a nyárfa lombja alatt, akkor senki sem szeretne idegen tekintetekkel találkozni.

Távol tartja az állatokat

Fontos megemlíteni, hogy a kerítés az állatokat távol tartja, ami nemcsak a kóbor ebekre értendő, hanem az erdő lakóira is. Védjük meg az értékeinket a rágcsálóktól, a rókáktól és a hasonló állatoktól. Minden bizonnyal a szomszéd macskája így is átjár majd, de nem mindegy, hogy mennyire könnyítjük meg a dolgát.

Bent tartja a háziállatokat

Ha pedig az állatokról beszélünk, akkor gondoljunk a saját házi kedvencünkre is. Miközben a cicák szeretnek felfedező körútra menni, addig kényelmesen visszatalálnak a kertben. A kutyákról ugyanez nem mondható el, ha egyszer elkóborolnak, akkor nehezen fognak hazatalálni, arról nem is beszélve, hogy odakint bajuk eshet. A kerítésfelújítás azonban megakadályozza a szökéseket, így újra nyugodtan alhatunk.

Írta: www.kkkfem.hu