hir.ma

 • Hogyan zajlik egy reiki tanfolyam?

  Igen kevés információt lehet találni az interneten, ha a reiki oktatás részleteiről érdeklődünk. Legtöbbször csak egy árat és rövid tematikát talál az olvasó, de mire számíthat egy tanfolyam során, hogyan kell azt elképzelni? Ezt a folyamatot szeretné bemutatni ez az írás, bemutatva a lépéseket és hogy mi történik a jelentkezővel.

  Szabó Gábor: Shihan fokozatú reiki tanár - forrás: jikidenreiki.hu
  Szabó Gábor: Shihan fokozatú reiki tanár – forrás: jikidenreiki.hu

  Mint minden képzés, ez is azzal kezdődik, hogy kiválasztod, hogy mikor, kihez szeretnél menni tanulni. Érdemes megérdeklődni, hogy hány órás a képzés, milyen jegyzetet kapsz, mi lesz a tananyag és a bizonyítványt ki, vagy milyen szervezet állítja ki számodra. Bár ezek apró dolgoknak tűnnek, mégsem azok, mivel a reiki nem egy hagyományos értelemben vett képzés, ami egységes lenne akár országosan, akár világszerte.

  Ha túl vagyunk a jelentkezésen és kiválasztottuk a megfelelő reiki mestert, megbeszéltük a részleteket, a reiki 1-es tanfolyam időpontjáig nincsen semmilyen tennivalónk.

  Igyekezzünk kipihenten és pontosan érkezni, kényelmes öltözék javasolt. Jegyzetfüzetet, tollat érdemes vinni, hogy saját jegyzeteket készíthess!Minden tanfolyam általában rövid bemutatkozással kezdődik, majd a reiki elméleti hátterével folyatatódik a szeminárium.

  Meg fogod ismerni a reiki történtét, az alapító Mikao Usui és tanítványainak munkásságát. Szó esik a reiki spirituális hátteréről, japán gyökereiről, Usui mester útmutatásiról is. Részletes ismertetőt kaphatsz a reiki működéséről, mindennapos használatával kapcsolatban.

  Minden tanfolyam esszenciáját a behangolások vagy az úgy nevezett reiki beavatás (japánul Reiju) jelenti, mely egy szertartás a reiki energia aktiválására. Ez a ceremónia többször megismétlődik a tanfolyam során, ideális esetben 3-4 alkalommal.

  A reiki képzés hangsúlyos része a különböző technikák begyakorlása. Általában egymáson történik a gyakorlás, így te magad is megtapasztalhatod milyen adni és kapni a reikit. A tanfolyamon tanulhatsz a kézpozíciókról, az energia kézzel, ujjal, szemmel ráfúvással történő közvetítéséről. Arra is rádöbbenhetsz, hogy a reikiben sok masszázs technikai elem is szerepel úgy mint ütögetések, dörzsölés, simítások, lenyomások, melyek gyakorlása felfrissítenek, ha elfáradnál a tanfolyam közben.

  Az oktatás lényegi része még a meditáció gyakorlása, az öt életszabály japánul megtanulása, különböző energetikai gyakorlatok, melyek segítik az energia érzékelésének javítását.

  A gyógyító Reiki Energia: a kezünkkel adhatjuk bárkinek és sosem fogy el
  A gyógyító Reiki Energia: a kezünkkel adhatjuk bárkinek és sosem fogy el

  A reiki tanfolyam ünnepélyes oklevél osztással zárul, melynek része, hogy megtudod otthon hogyan tudod kamatoztatni a tanultakat, milyen formában kérhetsz segítséget, ha elakadnál és hogy a jegyzet füzetben hol találod meg a fontos dolgokat, milyen könyvekből szerezhetsz további plusz információkat. A reiki tanár általában a tanfolyam végén beszél a magasabb szintek követelményeiről, hogyan tudod vele tartani a kapcsolatot, milyen módon tudsz jelentkezni a reiki 2 –es tanfolyamra, mit kell teljesítened a tanári szinthez.

  Ha megnyerte a tetszésed a reiki, minden bizonnyal nagy örömöd leled ennek a nem mindennapi módszernek a mindennapos használatában és nem lesz számodra zsákbamacska mielőtt jelenkezel a reiki képzésre.

  Könyvajánló: Amit a reiki témában tudni érdemes:

  • Rátalálás a Reiki gyökereire: Kézikönyv Usui és Hayashi eredeti Reikijének gyakorlásához. Angol cím: Light on the Origins of Reiki: A Handbook for Practicing the Original Reiki of Usui and Hayashi. Leírás: http://jikidenreiki.hu/ratalalas-a-reiki-gyokereire/
  • A Hayashi Reiki Kézikönyv: Tradicionális japán gyógyító technikák a nyugati rendszer megalapítójától. Angol cím: The Hayashi Reiki Manual: Traditional Japanese Healing Techniques from the Founder of the Western Reiki System. Leírás: http://jikidenreiki.hu/hayashi-reiki-kezikonyv/
  • Ez REIKI: A test, elme és lélek átalakítása a gyökerektől a gyakorlatig. Angol cím: This is REIKI: Transformation of Body, Mind and Soul from the Origins to the Practice. Leírás: http://jikidenreiki.hu/ez-reiki/
  Bővebben..
  Kategória: Bulvár | Címkék: | 2013. február 1. 13:45.
 • Gérard Depardieu pofozkodott egy balesetben

  Pontosabban balesetet okozott Gérard Depardieu motorral, majd felpofozta a vétlen sofőrt.

  A francia színész Párizsban motorjával hátulról nekiment egy autónak, a szabálytalanságot Ő követte el. De miután a kis koccanás történt Depardieu nem elnézést kért, hanem pofont osztott.

  Depardieu utólag már rájött, hogy hibásan cselekedett, ez már nem csinálja vissza a kiosztott pofont,

  A vétlen gépjármű sofőrje ugyanis feljelentette testi sértésért a színészt.

  Azért érdemes megemlíteni, hogy a színésznek ez volt a huszadik motorbalesete. Korábban kómában is feküdt már motoros balesete után, de előfordult, hogy a lábát és a bordáját is eltörte.

   

  Bővebben..
  Kategória: Bulvár | Címkék: | 2012. augusztus 20. 20:47.
 • Az Infraszauna hatása

  Sokan hallottak ma már az infraszauna készülékekről, kabinokról, de leginkább csak a wellness szállodákkal párosítják össze ezt a kifejezést. Egyrészt ma már megfizethető áron vásárolhatunk magunknak professzionális infrakabint, másrészt sokan a mai napig nincsenek tisztában a működésével és a hatásaival. Cikkünkben ezen próbálunk segíteni.

  Infraszauna típusok

  Az infraszaunákat megkülönböztetjük az egyidőben használható személyek száma szerint (1-4 személyesek), továbbá sugárzók szerint. Az infrasugárzók kérdése fontos dolog, ugyanis még mindig sok helyen találunk kerámia sugárzós kabinokat, miközben ez már csaknem elavult technikának számít.

  Sokkal modernebb és hatékonyabb hatást fejt ki a carbon (szén) sugárzókkal szerelt infraszauna, melyet ki lehet egészíteni turmalin kristályokkal is, melyeknek köszönhetően folyamatosan ionizálódik, tisztul a levegő a szaunában.

  Ezeken túl egyéb kényelmi és/vagy egészségügyi funkciókat is tartalmazhat egy infraszauna. Példa a teljesség igénye nélkül: fényterápia, nagy terjedelmű üvegezés (panorámás), rádió, cd lejátszó, opcionális tv, stb..

  Az infraszauna hatása az emberi szervezetre

  Mindenek előtt meg kell említeni, hogy nincsen káros hatása az emberi szervezetre, azonban beteg emberek kérjék ki háziorvosuk tanácsát. Infraszauna használata a terhesség alatt nem javasolt, de erről nincsen hivatalos tanulmány, ezért kérje ki szintén kezelőorvosának a tanácsát, vagy tájékozódjon az előbbi linken.

  Infraszauna vs. Finn szauna

  A sok vitát kavaró kérdés. A finn szaunában 90-100 fok van, mely akár káros is lehet az egészségre, miközben az infrasugarak nem melegítik fel a levegőt, egyenesen a bőr mélyére hatolnak és ott fejtik ki a hatásukat, mely egyébként is sokkal hatékonyabb. Ezért lehet például egy infraszaunában nyitott ajtó mellett is lenni, mert nem a hőhatás miatt izzadunk.

  Elegant FP 4 típusú, 4 személyes infraszauna
  Elegant FP 4 típusú, 4 személyes infraszauna

  Weboldal: infraszauna.org

  Bővebben..
  Kategória: Bulvár | Címkék: | 2012. augusztus 2. 10:08.
 • Szex helyett alvást kaptak az öregek, közben ugrott az érték a lakásból…

  Egyedülálló idős férfiakat kerestek fel az alábbi nők és szexet ígértek.

  Egy kis italozás után a szex helyett ugrott a brifkó és az otthon tárolt vagyon és jött egy mély alvás.

  Az áldozatok a nagy mennyiségű kábítószertől pillanatok alatt elájultak.
  Kinek a kádban, kinek az ágyban, ahol éppen hatott a nők által italba rejtett drog.

  Az érdi rendőrség női sorozatrabló-bandát keres, amelynek két tagját már sikerült a rácsok mögé zárni, azonban hárman még menekülnek a zsaruk elől.

  A nők Az egymással rokonságban álló nők – a már elfogott G. Katalin (23), F. Aranka (50), a szökésben lévő Gábor Enikő (35), Goga Gyöngyi (40), Ruzsa Erzsébet (38) – kegyetlen módszerrel vadásztak főként az egyedülálló, védtelen idősekre.


  Balról jobbra: F. Aranka, Gábor Enikő, Goga Gyöngyi, G. Katalin és Ruzsa Erzsébet. Aranka és Katalin már rács mögött, a többieket még keresik.

  Az elkövetők mind románok és tíz éve élnek itt. Elképzelhető, hogy  aférfiak nem tesznek sokan feljelentést, mert szégyellik magukat. Több 80 év körüli ember is volt áldozat.

   

  Bővebben..
  Kategória: Bulvár | Címkék: | 2012. augusztus 1. 10:22.
 • Nagy kánikula ellen medenceépítés – Videós Tippek

  A 2012. évi nyár igen nagy kánikulákkal és tikkasztó hőséggel indult, június végén, július elején többféle meleg rekord is megdőlt. Ilyenkor a legtöbb ember vízközelben szeretne lenni, ha ez nem oldható meg, akkor gondol a medenceépítés házilag történő kivitelezésére, gondolván ezzel sok pénzt megtakaríthat.

  Hirdetés ▼

  Minőségi német (Krülland) medencék forgalmazása:

  • Dr. Bertényi Uszodatechnika Kft., 1037 Budapest, Testvérhegyi út 69.
  • Telefon: (06 1) 387-17-56 | 0630-9-247-003 | 0630-297-90-12.
  • Weboldal: www.drbertenyimedence.hu

  Bizony, ha nincs idő lemenni egy tópartra, vagy messze vannak természetes vizeink és megvan rá a keret, akkor a medence építés lehetőségét érdemes jobban szemügyre venni. Az sem utolsó szempont, hogy mennyivel komfortosabb a saját otthonban, kertben csobbanni egyet, mint egy strandon.

  Persze nem helyettesíti egy tenger nyújtotta élményt, de mindennek megvan a maga varázsa. Sok hipermarket és áruház kínálja számtalan akciós és olcsó termékeit, de nem biztos, hogy ezek lesznek a megfelelő választás. Azon kell elgondolkodni, hogy mire akarjuk használni az adott medencét, és mennyi időre tervezünk. Ha hosszútávon szeretnék egy medence előnyeit élvezni, akkor a minőséget kell választani, amit nem feltétlenül találunk meg a nagyvárosok áruházaiban.

  Fémfóliás, kör alakú medence
  Fémfóliás, kör alakú medence: ilyen minőség az Ön otthonában is lehet!

  Medence karbantartás és üzemeltetés

  Fontos még azt is megemlíteni, hogy nem elég csupán a medence megvételére és beépítésére számolni, ugyanis bele kell tervezni a költségvetésbe a medence üzemeltetését és karbantartását. Az üzemeltetéshez nem csak az időszerű karbantartásokat érdemes elvégezni, hanem pénzt spórolhatunk meg a különböző üzemeltetési lehetőségekkel. Nézzük meg, milyen tényezőkre kell odafigyelni, illetve melyek azok a teendők, melyeket érdemes betartani, ha hosszútávra tervezünk, és spórolni szeretnénk.

  Medencefedés

  Eltolható polikarbonát medencefedés több féle alkalmazásokra
  Eltolható polikarbonát medencefedés többféle alkalmazásokra

  A megfelelő medencefedés nem csak a szennyeződésektől óvja meg medencénk vizét, hanem különböző technikai előnyöket is jelenthetnek, például:

  • Szolártakarós medencefedés: tovább melegen tartja a medence vizét, illetve melegebb hőfok is elérhető ugyanolyan időjárási viszonyok mellett.
  • Eltolható polikarbonátos medencefedések: egy tetőszerkezet, mely bent tartja a meleget, és óvja a környezeti hatásoktól a medencét. (fenti kép)
  • Téli medencetakaró: a tél átvészeléséhez használt eszköz, mely szinte kötelező, ha meg akarjuk védeni a medencetestet.
  • Rolós medencefedés: tisztán tartja a medencét, lásd az alábbi videót:

  Medencegépészet

  A medencegépészet legfontosabb eleme a homokszűrő és medence vízforgató berendezések alkalmazása, vagyis tulajdonképpen a medence szűrése. Higiénia, esztétika és egészség szempontjából kötelező. A medencegépészet fogalmához tartoznak a különböző élmény elemek, mint pl. az ellenáramoltatók, nyakzuhany, továbbá a medence fűtési lehetőségek.

  Medence Fólia

  Fémfóliás medence esetében – amennyiben minőségi fóliánk van – 10-15 évente szükséges a medencefólia cseréje. Érdemes egyébként már úgy megépítenünk medencénket, hogy minőségi fóliát (bélésfólia, pótfólia) tartalmazzon, így azzal megnövelhetjük az élettartamát. Medencénket továbbá fel is tudjuk újítani, ha cseréljük rajta a fóliát.

  Medence vegyszerezése

  Fontos még megemlíteni a medence vegyszerek használatát, mely nem csak azért hivatott, hogy tisztán tartsuk a medencénket, hanem fertőtleníti azt, megelőzi az algák képződését, mi több hosszabb élettartamot nyújt medencéjének. Továbbá lecsökkenti a medence víz gyakori cseréjét, tovább használható ugyanaz a víz.

  Hirdetés ▼

  Minőségi német (Krülland) medencék forgalmazása:

  • Dr. Bertényi Uszodatechnika Kft., 1037 Budapest, Testvérhegyi út 69.
  • Telefon: (06 1) 387-17-56 | 0630-9-247-003 | 0630-297-90-12.
  • Weboldal: www.drbertenyimedence.hu
  Bővebben..
  Kategória: Bulvár | Címkék: | 2012. július 4. 14:27.
 • The Voice jelentkezés – Légy Magyarország Hangja

  A TV2 az x-faktor show-ra kontrázz. Az új tehetségkutató neve: The Voice, avagy legyél Magyarország Hangja. Az új műsor egyébként nem új ötlet, ugyanúgy megvásárolta a licence-t a TV2, mint annak idején az x-faktor ötletet az RTL Klub. 2012. őszén indul a nézettségi háboró és a 2 sikeres show műsor egyaránt.

  The Voice jelentkezés

  Magyarország Hangjának címének jelentkezéséhez nem sok feltételt szabott a TV2, csupán a 16 éves korhatárt jelölte meg:

  • Jelentkezés telefonon: +3630 / 30-30-400.
  • Jelentkezés online: thevoice.hu
  Továbbá lehet jelentkezni szólóénekesként és duett formációban is.

  The Voice vs. X-faktor

  Nos, érdekes versenyharcnak lehetnek ismét szemtanúi 2012. őszén, amikor is egyidőben fog futni az X-faktor és a The Voice tehetségkutató show műsor. Mindkettő sikeres volt már külföldön, mi több az x-faktor 2 széria erejéig hazánkban is.
  • Vajon képes lesz versenyben maradni a TV2?
  • Vajon egy napon fog futni a 2 műsor? Vagy netán megint külön napra kényszerül a TV2?
  • Vajon melyik fogja nyerni a nézettségi háborút?
  Sok – sok kérdés, melyre hamarosan fény derül. 2012-ben megkapjuk Magyarország hangját és a legjobb x-faktort.

  Legyél Magyarország hangja: The Voice

  The Voice - Magyarország Hangja
  The Voice – Magyarország Hangja: ősszel indul a TV2 műsorán
  Bővebben..
  Kategória: Bulvár | Címkék: | 2012. június 20. 14:16.
 • A csillag születik nyertese Mészáros János Elek

  1 héttel ezelőtt megtudtuk, ki lett a Megasztár 6. szériájának a győztese. Most pedig elérkezett a várva várt pillanat, és kiderült, ki nyerte meg a Csillag Születik 2012. évi versenyét. Az RTL klub nem húzta el úgy a műsort, meg az élő show-kat, mint a TV2, ezért mindösszesen 6 + 1 részből állt a döntők sorozata,  a plusz a Finálé volt.

  Érdekelnek a produkciók? Nézd vissza őket videón! Klikk a linkekre:

  Mészáros János Elek | Quantum XXL | Szirota Jennifer

  Sem az egész adássorozat, sem pedig egyetlen adásnál nem unatkozhattak a nézők, ugyanis, kevesebb reklám és időhúzás volt, ami vélhetőleg jobban kedvez a rajongóknak. A csillag születik fináléban sem volt másképp.

  A 3 döntős felléptek szólóban, majd mindegyikük kapott maga mellé egy párt, duettnek. Kivéve a tánccsapat, ők ugyanis egy teles csapatot kaptak maguk mellé.

  Mészáros János Elek
  Mészáros János Elek: a csillag születik 2012. évi győztese

  Mészáros János Elek és Tabáni István

  Igen, bizony! Az a Tabáni István, aki korábban szintén megnyerte a csillag születik showműsort. Talán már itt sejteni lehetett, hogy nem véletlenül került össze ez a két, remek hangú énekes.

  A csillag születik perceket a kartc.hu magazin támogatta.

  Bővebben..
  Kategória: Bulvár | Címkék: | 2012. június 2. 20:54.
 • A Megasztár 6. nyertese Radics Gigi

  Lezajlott a 2012. évi Megasztár versenyének utolsó döntője, a nagy Finálé. A tizenkettő döntőbe jutott tehetséges énekes heteken át küzdött a főnyereményért. A fináléba azonban csak Szakos Andrea és Radics Gigi jutott be, tehát női fölénnyel verték a mezőnyt. A Megasztár nyertese egyébként Radics Gigi lett. Nézzük meg, hogyan zajlott a hiper – szuper – mega döntő:

  Az alábbi 2 linken Gigi és Andi összes produkcióját visszanézheted videón:

  Szakos Andrea a Fináléban » | Radics Gigi a fináléban »

  2 versenyzővel nehéz elhúzni a Megasztár show időtartamát, de azért a sok reklámmal ezúttal is sikerült a TV2 csatornának. No persze nem csak a reklámok miatt húzódott el nagyon a műsor, hanem a versenyzők többszöri fellépésével is. Először egyéni produkciókat láthattunk, majd következtek a duettek. Szakos Andrea Tolvaj Renivel és Caramel-lel, Radics Gigi pedig Tóth Verával és Király Viktorral lépett színpadra.

  A duettek társénekesei között a Megasztár múltja került elő, mi több a korábbi tehetségkutató versenyek nyertesei énekeltek együtt a mostani finalistákkal. A duettek után a 2 lány egymással énekelt együtt Párbaj címszó alatt.

  Radics Gigi
  Radics Gigi: megnyerte a Megasztár 6-ot

  Az összes produkció és fellépés után a megasztár zsűrije összegző értékelést adott a fináléról, amire már nem sokan voltak kíváncsiak. Igazából mindenki a végszót várta, mindenkit az érdekelt, hogy vajon ki nyerte meg a megasztárt? A végtelenségig természetesen nem fogadhatták az sms-eket, ezért megszületett a döntés, mely a következő:

  Radics Gigi megnyerte a Megasztár 2012. évi versenyét

  Bővebben..
  Kategória: Bulvár | Címkék: | 2012. május 25. 23:52.
 • Drága vagy olcsó honlap a nyerő?

  Az elmúlt években gombamód szaporodtak azok az informatikai vállalkozások, melyek honlapkészítési szolgáltatásokat kínálnak a tisztelt ügyfelek részére. Egyre többen szállnak be az árversenybe, de egyetlen minőségi szolgáltatás sem tud versenyezni a kóklerek néhány ezer forintos ajánlataival. Ügyfél legyen a talpán, … Elolvasom Bővebben..
  Kategória: Bulvár, Gazdaság, Partner | Címkék: | 2012. május 25. 11:32.
 • Amazon Kindle – az olvasás jövője

  Változik a világ, és ez nem hagyja érintetlenül az olvasást sem: bár Magyarországon még csak egy elenyésző kisebbség olvassa kedvenc szerzőit e-könyv formájában, a különböző e-book olvasók itthon is hódítanak. Ezek közül a legnépszerűbbek az Amazon által fejlesztett Kindle olvasók, melyek több különböző … Elolvasom Bővebben..
  Kategória: Bulvár, Partner | Címkék: | 2012. május 24. 15:52.
hir.ma címke: