Razer BlackWidow Ultimate Chroma: ilyen egy igazi gamer billentyűzet

2016. július 12. 09:33.
Razer BlackWidow Ultimate Chroma: ilyen egy igazi gamer billentyűzet

Egy új, direkt játékosoknak szánt termékcsaládot vezetett be a piacra az elmúlt hónapokban a Razer, amely a Chroma nevet kapta a keresztségben, és minden egyes tagja egy igazán előremutató, magas minőséget garantáló kiegészítő lett.

Legyen szó akár a DeathAdder Chroma egérről, a Kraken 7.1 Chroma headsetről, vagy az alábbiakban kitárgyalt BlackWidow Ultimate Chroma billentyűzetről, mindegyikük kivétel nélkül egy emlékezetes és ellenállhatatlan darabja lett a gyártó termékpalettájának.

Egyedi megjelenés, ellenállhatatlansággal párosulva

A Razer BlackWidow Ultimate Chroma kapcsán kijelenthető, hogy a felhasználói élmény és a megjelenés kapcsán magasan veri a színtér legtöbb klaviatúráját, noha tény és való, hogy ez a periféria árán is alaposan megmutatkozik. Mi sem bizonyítja ezt jobban más, mint a hardver abszolút egyedinek tekinthető, több millió színben pompázó háttérvilágítása, amelyet nem csak maximálisan testre szabhatunk, hanem lehetőségünk nyílik belőle akár hullámzó, illetve lüktető háttérvilágítást is kicsikarni.

Az egyedi dizájnon túl a Razer ráadásul kimagasló tartósságot is kínál a billentyűzet számára, ezáltal állítólagosan 60 milliószor is lenyomhatunk egy billentyűt, az garantáltan kitart majd, vagy ha az ígéret igaz, akkor elegendő lesz egész életünkben ebbe az egy klaviatúrába beruháznunk ahhoz, hogy soha többé ne legyen gondunk sem a stílussal, sem a játékok irányításával. Maguk a billentyűk egyébiránt teljesen matt, csúszásgátló felülettel rendelkeznek, amelyek rendkívül jól megtartják az ujjbegyet akár még gyors mozdulatok során is. A játékot, és a tesztek alapján a gépelést is egyébiránt nagyon megkönnyíti a gombok rendkívüli érzékenysége, ezáltal a 4,5 milliméteres nyomásútjuk kifejezetten gyors reakcióra és reflexre lettek felépítve.

Maximális testre szabhatóság

Razer BlackWidow Ultimate Chroma: ilyen egy igazi gamer billentyűzet

Razer BlackWidow Ultimate Chroma: ilyen egy igazi gamer billentyűzet

A Razer BlackWidow Ultimate Chroma billentyűzet egyébiránt elképesztően sok lehetőséget garantál a játékhoz, illetve annak kényelméhez, ezáltal a médiavezérlő gombok mellett külön fényerőt- és hangerő beállítását szabályozó billentyűk, gyorsbillentyűk, sőt makró gombok is helyet kaptak rajta, sőt mi több, a főként laptopok esetében használatos Fn segédbillentyű egyaránt megjelenik rajta. A Razer természetesen programozható gombokat is hagyott az igazi hardcore gamerek számára, ezek a klaviatúra bal felén helyezkednek el, és alaposan megkönnyítik bizonyos alkotások vezérlését.

A gyártó részéről a BlackWidow Ultimate Chroma is támogatja a Razer Synapse szoftvert, amely elképesztő mennyiségű beállítási lehetőséggel kecsegtet, amit ráadásul akár online, felhőbe is menthetünk annak érdekében, hogy bárhol is járunk a világon, egy pillanat alatt előcsalhassuk beállításainkat. Nem csak a gombkiosztásokat állíthatjuk itt, hanem a 16.8 millió színárnyalat közül bármelyiket kalibrálhatjuk a háttérbe, sőt mi több, a LED-eket akár öt különféle effekttel is elláthatjuk majd. A folyamatos világítás mellett így beállíthatunk ütésre való felvillanást, két szín közötti váltogatást, szivárványszínű színjátékot, valamint hullámzó effektet is.

Hogy a Razer nyomatékosítsa a játékos jelenlétet és élt, az általunk programozható profilok mellett több ismert játékhoz előre generált gombkiosztást és világításeffektet is kalibráltak, ezáltal a DOTA, a League of Legends vagy a StarCraft II kapcsán rendkívül könnyű dolgunk lesz. A klaviatúrán található még egyébiránt az USB port mellett fülhallgató ki-, és mikrofon bemenet, ami mellett tartozékként jár hozzá egy rendkívül masszív, kvázi megtörhetetlen USB vezeték is ahhoz, hogy a legvadabb ütközeteket is túlélhesse a billentyűzet.

Razer BlackWidow Ultimate Chroma: ilyen egy igazi gamer billentyűzet - Hozzászólások

Még nincsen hozzászólás.

Hozzászólás írása

* A csillagal jelölt mezők kitöltése szükséges..

Biztonsági kérdés: