Öntözési ötletek nyárra

2013. március 20. 19:04.

Ahogy nekünk is, a virágoknak is erőpróbáló időszak a nyár, a tikkasztó meleg, így nem szabad elfelejtkeznünk a rendszeres öntözésükről sem, mert könnyedén kiszáradhatnak. Hamarosan itt vannak a meleg hónapok, a kertszépítés, ültetés időszaka. A nyári hónapokban az erős UV sugárzás, a fullasztó meleg a virágokra is hatással van, sokkal több vízigényük lesz, mint a kevésbé száraz hónapokban.

Természetesen minden növénynek más és mások az igényei, vannak olyanok, amelyek az árnyékosabb részeket kedvelik, másoknak pedig az erős napsütéstől sem lesz komolyabb bajuk. Jó, ha ezt figyelembe vesszük már az ültetésnél is, árnyékkedvelő növényeket ne ültessünk olyan helyre, ahol minden bizonnyal sokat fog tűzni a Nap. Érdemes inkább a késő délutáni, esti órákban öntözni, így nem a felforrósodott növényt éri a hideg víz.

A meleg időszakban naponta legalább kétszer érdemes meglocsolni a növényeket. Ez történhet kannával, közvetlenül rájuk öntve, de slaggal is. Amennyiben el kell mennünk valahova huzamosabb időre, kérjük meg a szomszédot, hogy viselje gondjukat. Ha erre valami oknál fogva nem kerülhet sor, mi is tehetünk egy-két dolgot azért, hogy ne elszáradt, kókadt növényekre, virágokra érjünk haza.

Készíthetünk automata öntözőt PET palackokból. Fél literes PET palack bőven elég a kisebb virágoknak, növényeknek. Ezt egyszerűen megtöltjük vízzel, kilyukasztjuk több ponton, visszatesszük rá a kupakot, és a földbe dugjuk, a növény közvetlen közelébe. A nagyobb palackokat nem egyszerű megtámasztani, figyeljünk rá, nehogy eldőljön.

Ha van műanyag kádunk, lavórunk, akkor azt is feltölthetjük vízzel. Rakjuk egy árnyékosabb helyre, hogy ne érje tűző napfény. Rakjunk bele törölközőket, és arra tegyünk rá a cserepes virágokat, így fokozatosan, alulról tudja felszívni a nedvességet a növény.

Öntözési ötletek nyárra - Hozzászólások

Még nincsen hozzászólás.

Hozzászólás írása

* A csillagal jelölt mezők kitöltése szükséges..

Biztonsági kérdés: