Mit tegyünk, ha eldugult a WC-nk?

2013. augusztus 6. 08:01.

WC csésze eldugulása talán a legkellemetlenebb dugulási fajtához tartozik, főleg, ha az otthonunkban nincs belőle másik, és kénytelenek vagyunk máshogy megoldani a fürdőszobai ügyeinket.

A toalett eldugulása igen kellemetlen dolog, és mindenképpen gyors segítségért kiált, főleg, ha nem több fürdőszobás otthonunk van, és nincs hová menni. Bár meg lehet próbálni házilag az elhárítást, mégis inkább ajánlatos duguláselhárítóval végeztetni a feladatot. A dugulást megszüntethetjük például a WC pumpával, amivel vákuumot idézünk elő, az elakadást okozó anyag pedig a helyes irányban távozik, és újra használható lesz a csésze.

Jó házi praktika lehet még a szódabikarbónára öntött ecet is. Ezt este öntsük bele a csészébe, és reggelig hagyjuk állni, ne használjuk a WC-t ezen idő alatt.

A szokásos használaton túl sok olyan anyag bekerülhet a WC csészébe és a lefolyóba, ami nem odavaló. Ilyen lehet például a tampon, betét, állatok használt almai, és az egyéb, a csészébe hullott termékek, amiket nincs gusztusunk kiemelni onnan. Nagyon fontos, hogy lehetőleg kerüljük el a plusz termékek bedobását a WC kagylóba, mert előbb-utóbb előidézik a dugulást. Vegyünk a fürdőbe egy kis szemetest, és oda dobjuk a kidobandó dolgokat, az állati almot pedig egy szemeteszsákban vigyük ki egyből a nagy kukába. Mindig hajtsuk le a WC tetőt, így nem eshet bele semmi.

Amennyiben mégis megtörténik a baj, és a házi duguláselhárító praktikák nem váltak be, hívjunk szerelőt, aki professzionális eszközökkel szünteti meg a dugulást. Mivel nagyon fontos eszközről van szó, mindenképpen olyan lefolyótisztító céget válasszunk, amely hamar megszünteti a felmerülő dugulást.

A cikk létrejöttéért köszönet: Klikk

Mit tegyünk, ha eldugult a WC-nk? - Hozzászólások

Még nincsen hozzászólás.

Hozzászólás írása

* A csillagal jelölt mezők kitöltése szükséges..

Biztonsági kérdés: