Milyen tapétát válasszunk a gyerekszobába?

2014. december 8. 16:27.
Milyen tapétát válasszunk a gyerekszobába?

A gyerekszoba berendezése nagyon lényeges, mivel csak akkor érezheti jól benne magát a gyermekünk, ha olyan környezetet alakítunk ki a számára, amely tetszik neki. A berendezés mellett a tapéta kiválasztása is nagyon fontos, hiszen ezt látja gyermekünk amikor a szobájában játszik.

Gyermekbarát környezet

A tapéták közül olyat érdemes választanunk, amely színben és mintázatban is tetszik a kicsinek, de nem túl harsány. A szobában akár kétféle tapéta is lehet. Három falon egyszínű, kellemes árnyalatú, míg a negyediken mintázott. Amennyiben mind a négy falra mintával ellátott tapéta kerül, akkor arra kell figyelni, hogy ez ne tűnjön túl soknak.

A helyiség méreteihez viszonyítva érdemes tapétát is választani. Amennyiben a gyerekszoba nagy, akkor akár nagy mintákkal ellátott tapétát is választhatunk, mert ettől még az összhatás kellemes lesz. A kisebb terek esetébe érdemes az apróbb minták mellett döntenünk, amelyek nem feltétlenül kell nagyon szembetűnőek legyenek.

Milyen tapétát válasszunk a gyerekszobába?

Milyen tapétát válasszunk a gyerekszobába?

A gyerekszoba tapéták között is sok olyan van, amelynek a mintázata halvány, mondhatni belesimul a tapéta alapszínébe. Ennek kapcsán a szoba nagyobbnak fog tűnni és szinte minden bútorzat illik az adott környezetbe. Ha szeretnénk, hogy egy szín domináljon a szobában, akkor az árnyalatokat variálhatjuk. A tapéta színe lehet világosabb, vagy élénkebb mint a bútoroké, a lényeg, hogy ne legyen teljesen azonos, mivel ebben az esetben a tér kisebbnek tűnne és ha nincsenek kontrasztok, akár zavaró is lehet a látvány.

A vidám színek és a minták feldobják a szoba hangulatát, ez nagyon fontos ahhoz, hogy a gyerkőc jól érezze magát a saját kis zugában. Amennyiben nagyobb gyermek szobáját szeretnénk kitapétázni, kérjük ki a véleményét, mielőtt elkezdenénk a szobája átalakítását. A gyerekek más szemmel látják a világot, az élénk színek és a több színben pompázó minták vonzzák a tekintetüket. A gyerekszobába való tapétán akár több -féle ábra is megjelenhet, így nem lesz egyhangú a látvány és a kicsi nem unja majd meg. A tapéta nagy előnye, hogy egyszerűen változtathatunk rajta, így a gyermek életkorának és ízlésének megfelelően alakíthatjuk át a szobáját anélkül, hogy az egész berendezést le kellene cserélnünk.

Válasszunk vidám színeket, hagyjuk, hogy előtérbe kerüljön gyermeki énünk amikor a csemeténk szobájába keresünk megfelelő tapétát. A szoba összhatása lehet vidám és gyermeteg, a lényeg, hogy a kicsi jól érezze magát az adott környezetben. A tapetawebáruhaz.hu sok olyan tapétát nyújt, amely a gyermekszobákba való, itt mindenki talál az elképzeléseinek megfelelő tapétát!

Milyen tapétát válasszunk a gyerekszobába? - Hozzászólások

Még nincsen hozzászólás.

Hozzászólás írása

* A csillagal jelölt mezők kitöltése szükséges..

Biztonsági kérdés: