Milyen élelmiszereket együnk, ha fogyni szeretnénk?

2018. január 28. 11:21.
Milyen élelmiszereket együnk, ha fogyni szeretnénk?

Így az év elején mindenki nekiáll mindenféle fogyókúrának, azzal a céllal, hogy ebben az évben már tényleg leadja a felesleget. Legyen az újévi fogadalom vagy csak egy erős elhatározás, a legfontosabb mindenképpen a helyes táplálkozás a szakértők szerint. Soha nem szabad „kúrának” felfogni, hiszen minden kúrának egyszer vége van és akkor szépen vissza fognak szaladni a leadott kilogrammok, gondolkodjunk inkább életmódváltásban, ami elsőre ijesztőnek tűnhet, pedig nem az!

Mi a legfontosabb az életmódváltásban?

A legfontosabb hogy a finomított cukrot és a fehér lisztet lecseréljük. Az is jó, ha még a sima étolajat is leváltjuk olíva olajra vagy kókuszolajra, hiszen ezek sokkal egészségesebbek. Ha ezeket az alapanyagokat helyettesítjük, akkor pedig simán, bármilyen ételt el tudunk készíteni ugyanúgy, csak nem fogunk tőle meghízni!

A cukrot tudjuk édesítőszerrel, Eritritre, Stiviara vagy Xilitre cserélni, ám a fehér liszt helyettesítésével sokan már bajba kerülnek. Melyik liszt is jó? Melyiket válasszuk, ha egészségesebben szeretnénk táplálkozni?

Hasznos tippek fogyókúrához:

Melyik liszt a legjobb alternatívája a fehér lisztnek?

Milyen élelmiszereket együnk, ha fogyni szeretnénk?

Milyen élelmiszereket együnk, ha fogyni szeretnénk?

A liszt egy olyan alapanyag amelyre valamilyen szinten akkor is szükségünk van, ha valamilyen diétát tartunk. Érdemes ezért mindenképpen lecserélni a fehér lisztet valamilyen egészségesebb alternatívára. Az egyik tökéletes megoldás például a zabliszt lehet, melyet hazánkba is egyre többen használnak sima liszt helyett. Rostban és vitaminban gazdag, de szénhidrátban sokkal szegényebb, mint a fehér liszt. Ízre és színre talán ez hasonlít a legjobban a hagyományos liszthez, de mégis sokkal egészségesebb.

Zabliszttel is elkészíthető akármilyen étel, lehet belőle galuska, kenyér, de még palacsinta is Ugyanúgy, mint a fehér lisztet, 1 kg-os változatban már akármelyik üzletben megtalálhatjuk. Sűrítsük ezzel a főzelékeinket, süssünk ebből süteményt és figyeljük, hogy így is le fognak menni azok a fránya kilók, pedig ugyanolyan jókat fogunk enni, mint a diéta előtt! A fogyáshoz azonban elengedhetetlen a rendszeres mozgás és sportolás. Legyen az konditerem, legyen az uszoda vagy a nappalink szőnyege. A lényeg, hogy naponta legalább 30 percet mozogjunk. Helyes táplálkozással és mozgással pedig nem kell sokat várni az eredményre sem!

Forrás: bidista.com

Milyen élelmiszereket együnk, ha fogyni szeretnénk? - Hozzászólások

Még nincsen hozzászólás.

Hozzászólás írása

* A csillagal jelölt mezők kitöltése szükséges..

Biztonsági kérdés: