Mi alapján válasszunk porszívót?

2013. február 14. 10:07.

A porszívó az életünk része, a vásárlásnál komoly szempontokat kell szem előtt tartani, hogy melyik típus is a legmegfelelőbb számunkra, porzsákos, porzsák nélküli, stb. Egy kis körültekintéssel a számunkra legjobb modellt tudjuk majd kiválasztani.

Amennyiben allergiás vagy asztmás van a családban, érdemes körültekintően megnézni, hogy a kiválasztott porszívó mennyire hatékonyan szívja fel a port, rendelkezik-e HEPA szűrővel. A HEPA szűrő nem engedi vissza az allergéneket a légtérbe, ezáltal nem lesz gond az allergiások számára a visszaszálló por.

Aki hetente egyszer tud csak időt szakítani a porszívózásra, annak a hatékonyság a legfontosabb, így minél nagyobb szívóképességű készüléket válasszon. Akinek van ideje többször egy héten, hogy apránként takarítson, annak érdemes lehet egy vezeték nélküli modellt és egy morzsaporszívót is beszerezni, amik mindig kéznél lehetnek.

Amennyiben van háziállat otthonunkban, tudjuk, hogy milyen kényes dolog az állatszőrt felporszívózni. Érdemes motoros szívófejjel, levegővel hajtott turbó szívófejjel vagy mini turbó kefével rendelkező modellt választani, így még a szőnyegből is könnyedén kiszedhető az állatszőr. Ezek a modellek különben kiválóan tisztítják a kényesebb szőnyegeket is.

Ha zavarja a hang, amit a porszívó kiad, érdemes egy csendes porszívóba beinvesztálni, ma már több ilyen modell létezik, így nem lesz gond többé a zúgással.

A nagy lakással rendelkezők számára fontos lehet a hosszú kábel, így könnyedén vezethetjük a porszívót végig a lakásban anélkül, hogy folyamatosan át kelljen dugni egy másik konnektorba. A kis lakással rendelkezők számára jó megoldás lehet a vezetékes kézi porszívó, az nem foglal olyan nagy helyet, könnyedén el tudjuk rakni akár a szekrénybe is.

Amennyiben különböző padlótípus van a lakásban, érdemes a kombinált szórófejes készülékek között nézelődni. Ezek a kombinált szórófejek érzékelik, hogy milyen felületen vannak, és automatikusan váltanak a különböző szórófejek között, így még hatékonyabban takaríthatunk.

Mi alapján válasszunk porszívót? - Hozzászólások

Még nincsen hozzászólás.

Hozzászólás írása

* A csillagal jelölt mezők kitöltése szükséges..

Biztonsági kérdés: