Mégis hogyan tudunk újra szeretni egy hatalmas csalódás után?

2019. június 22. 10:19.
Mégis hogyan tudunk újra szeretni egy hatalmas csalódás után?

Egy szakítás után mindenki úgy érzi magát, hogy a szíve darabokban hever, és teljesen földbe tiporták. Ilyenkor teljesen normális az, hogy félelmet, bizonytalanságot, sőt sok esetben bizalmatlanságot is érzünk az emberek iránt. Nem egyszerű szakítás után újra nyitottnak lenni az emberek felé, ezért jó, ha annyi időt adunk magunknak, amennyire valóban szükségünk lesz a felejtéshez.

Tartsuk észben, hogy csak akkor fogunk tudni újra boldogok lenni egy új párkapcsolatban, ha sikerült túl tennünk magunkat az előző csalódáson, és a szakításon.

Tipp: erotikus problémára

Élvezzük a szingli létet, tanuljuk meg újra szeretni magunkat

Ha az exed mondta ki azt, hogy a kapcsolatotoknak legyen vége, ezzel ő kezdeményezte a szakítást, akkor nagy valószínűséggel ez nagymértékben megrépázta az önbecslésedet.
„Nem vagyok már elég jó neki? Nem tetszik már neki a külsőm?”

Gyakori hogy ezeket a kérdéseket feltesszük magunknak szakítás után, sőt az sem ritka hogy az ember elkezdi saját magát hibáztatni. Arról azonban soha nem szabad megfeledkezni, hogy az egyik módja annak, hogy egy idő után újra szeretni tudjunk egy embert, az az hogy először önmagunkkal barátkozunk meg. Bármennyire is rossz ez az időszak az életünkbe, próbáljunk meg úgy tekinteni rá, hogy egy akadály, melyet le kell győznünk ahhoz hogy újra megismerhessük saját magunkat.

Próbáljunk meg tudatosan pozitívabban állni saját magunkhoz, és vegyük észre magunkban is a jó dolgokat. Töltsünk több időt egyedül, találjunk új hobbit, melybe kipróbálhatjuk magunkat, és eközben kicsit ki is tudunk kapcsolódni. Gondoljuk át azokat a dolgokat, hogy valójában mik a céljaink, miket szeretnénk elérni az életben, és mik kellenek ahhoz hogy tényleg boldogok legyünk.

Tanulhatunk a múltból, de ne rágódjunk rajta túl sokat

Egy szakítás tökéletes ahhoz, hogy megtanítson felejteni, illetve tanulni tudunk abból, hogy az előző párkapcsolatunk esetében mit ronthattunk el. Vajon a megfelelő személyt választottad? Lehetséges hogy sokkal jobban akartad ezt a kapcsolatot, mint a másik fél? Ezek után könnyen eldönthető az is, hogy milyen tulajdonságok lesznek fontosak számunkra egy újabb párkapcsolat esetében, és mik azok a dolgok melyek soha nem hiányozhatnak a következő partnerünknél? Gondoljuk át azt, hogy milyen kapcsolatban éreznénk valóban jól magunkat, illetve azt is, hogy milyen határok az elfogadhatóak számunkra egy kapcsolat esetében? Ha pedig az előző rossz kapcsolatunkból levontuk a tanulságot, akkor ne is rágódjunk tovább a dolgon, és engedjük el a múltat.

Sokszor abba a hibába esünk szakítás után, hogy szinte mindegy, hogy kivel, csak valakivel újra kapcsolatba lehessünk. Annak érdekében, hogy ebbe a hibába ne essünk bele, és hogy megóvjuk magunkat a negatív élményektől, próbáljuk meg egy kicsit élvezni a szingli létet. Sokkal több a szabadidőnk, nem tartozunk beszámolással senkinek, hogy mikor hol voltunk, és mit csináltunk. Olyan dolgokat csinálhatunk, amik boldoggá tesznek, és így még a rég nem látott barátokkal is sokkal több időt tölthetünk el. Mozduljunk ki, és próbáljunk meg új barátokat szerezni! Légy nyitott az új emberek felé, hiszen könnyen lehet, hogy akkor találod meg az igazi szerelmet, amikor egyáltalán nem is számítanál rá.

Mégis hogyan tudunk újra szeretni egy hatalmas csalódás után? - Hozzászólások

Még nincsen hozzászólás.

Hozzászólás írása

* A csillagal jelölt mezők kitöltése szükséges..

Biztonsági kérdés: