Medence építése házilag

2012. június 28. 10:43.
Medence építése házilag

Nos, a forró, nyári, kánikulai napokon sokan szeretnének saját kertjükben, a saját medenceéjükben hűsölni. Ilyenkor megfordul az ember fejében a medenceépítés házilag gondolata. Ma már ez sem elérhetetlen cél, ugyanis számos uszodatechnikai cég kínál ilyen és ehhez hasonló szolgáltatásokat, melyhez akciós medence is társul.

Házilagos medence építés megtervezéséhez azért némi építési beállítottsággal nem árt rendelkezni, különben több pénzt dobunk ki az ablakon, mint amennyit egy professzionálisan megépített medence jelentene.

Ahhoz természetesen, hogy saját magunk végezzük el az építési munkákat, mindenképpen szükség van egy kész medencére, amit meg kell vennünk. A Dr. Bertényi Uszodatechnika (1987. óta, magas medenceépítési múlttal rendelkező cég) például kínál egy ilyen lehetőséget, ahol még a medence árak is egész kedvezőek, amennyiben mi magunk akarjuk megépíteni a medencét.

Német minőségű Krülland medencék

Az említett cég, német, minőségi (Krülland) medencéket árul olcsón, melyek fémfóliás medence kategóriák családjába tartoznak. Ez természetesen nem az a kategória vagy minőség, amit a nagy áruházakban kínálnak akciósan (merevfalú, lemezfalú, fóliás medencék, stb..), ugyanis ezekre a medencékre a német gyártó 15-20 év garanciát is vállal, de megfelelő karbantartással – pl. a medencefólia 15-20 év utáni cseréjével – ez az élettartam kitolható, sőt akár meg is kétszerezhető.

Kör alakú fémfalú fóliás medence

Kör alakú fémfalú fóliás medence - Fotó: Dr. Bertényi Uszodatechnika, Tel: +3630 / 297-9012

Házilagos medenceépítés esetén jól gondoljuk meg, hogy valóban képesek vagyunk-e saját (és baráti) erőből megépíteni medencénket, ha mégsem, akkor bízzuk a munkát szakemberekre.

Néhány munkafolyamat, ha házilag akarunk medencét építeni:

  • a föld kiásása, kiemelése, majd vasalása
  • betonozott alap elkészítése
  • hő és vízszigetelés geotextília használatáva
  • a medence behelyezése
  • a medence fóliázása (gyártó által gyárilag készre szerelve)
  • a medencefal külső szigetelése
  • a medencefal és a föld közti rés szakszerű kitöltése betonnal – folyamatosan mindig magasabban tartva a medencében lévő vízet
  • esztétikai burkolás a medence körül

Ha ezek valamelyikvel nem vagyunk tisztában, akkor ne vágjunk neki a feladatnak, hanem hívjunk szakértőt.

Medence építése házilag - Hozzászólások

Még nincsen hozzászólás.

Hozzászólás írása

* A csillagal jelölt mezők kitöltése szükséges..

Biztonsági kérdés: