Májusban nyitja meg budapesti éttermét Jamie Oliver

2016. május 19. 14:18.
Májusban nyitja meg budapesti éttermét Jamie Oliver

Habár állítólagosan még soha nem járt Budapesten és Magyarországon, azonban mégis egy magyar éttermet nyit hamarosan a sokak által csak pucér szakácsként ismert Jamie Oliver. A szakács neve alatti vendéglátó-ipari egység a hírek szerint a Várban nyílik majd meg, és nem csak azért esett az ételguru választása hazánkra, mert imádja a magyar konyhát, hanem azért is, mert imád magyar séfekkel dolgozni, véleménye szerint ugyanis az itthoni szakácsok nem csak nagyon intelligensek, hanem elképesztő munkabírásuk is van.

Olasz étterem Budapest szívében

Habár a megnyitó pontos napja egyelőre még nem ismert, a brit, “húsimádó” Jamie Oliver a Várban, az egykori Hadik Étterem helyén nyitja meg vendéglőjét. Természetesen hazánk nem az első, és vélhetően nem is az utolsó a sorban, ahol a világ egyik legnépszerűbb és legismertebb szakácsa éttermet nyit, hiszen Jamie egy igazán sokoldalú gasztrovállalkozással rendelkezik, amelynek részeként főzőműsorok és könyvek sokasága kíséri a nevét. A budapesti egységet egyébiránt Zsidai Zoltán nyitja majd meg – többek között a Spíler tulajdonosa –, az egész étterem érdekessége és különlegessége pedig az lesz, hogy az olasz ínyencségekre specializálódott, ennek megfelelően a Jamie’s Italian név alatt nyitják majd meg.

Az étterem a koncepció tekintetében az olasz konyhára szakosodik majd, és kizárólag Jamie Oliver különleges receptjeit, illetve ételeit lehet majd kérni az étlapról, érdekesség pedig, hogy akárcsak a szakács többi éttermében, úgy a budapesti helyszínen is ez kamera rögzíti a kimenő tányérok tartalmát, ezzel biztosítva az állandó minőséget, amit természetesen a sztárszakács is ellenőrizni tud. Jamie korábban egyébiránt arról beszélt, hogy minden éttermében, így vélhetően hazánkban is igyekszik olyan ételekkel és sajátosságokkal szolgálni, amelyek jellemzőek az adott ország gasztronómiájára, így bármennyire nem kedveli, oroszországi egységében fel kellett vennie az étlapra a krumplipürét.

Májusban nyitja meg budapesti éttermét Jamie Oliver

Májusban nyitja meg budapesti éttermét Jamie Oliver

Szereti a magyarokat

A 41 éves szakács egyébiránt egy korábbi interjúban arról beszélt, hogy nagyon szereti a magyarokat, és imád magyarokkal együtt dolgozni, ezáltal például Nagy-Britanniában a saját házvezetőnője is magyar, akitől nem csak a magyar konyháról és a magyar ételekről hallott már nagyon sokat, hanem Budapestről is. Sőt mi több, világszerte megtalálható éttermeiben is nagyon sok magyar dolgozik, és nagyon szereti is, ha magyarok dolgoznak nála, mert rendszerint nem csak nagyon intelligens munkaerők a hazai séfek, hanem nagyon sokat dolgoznak is. Jamie Oliver elmondta, hogy rengeteg magyar szakácskönyve van otthon, és kezdi érteni a magyar konyhát, de még inkább a mögötte megbújó filozófiát, ám arról nem kívánt nyilatkozni, hogy szereti is-e a felénk őshonos ízeket vagy sem.

Jamie egyébiránt világszerte nagyon sokat tett azért, hogy javuljon az emberek étkeztetése, ezáltal például szülőhazájában az egészséges és egyben finom menzás ételeket főként nekik köszönhetik a diákok, de kiemelte, hogy Magyarországnak is jók az adottságai ezen a téren. Habár a közétkeztetés, de főként a menza területén még nagyon sok a behoznivalója hazánknak, ellenben az nagy pozitívum, hogy vegyszer- és GMO-mentes övezet vagyunk, de legalábbis jórészt, ezáltal rengeteg vegytiszta, hibridektől és egyebektől mentes alapanyag, amiből a legjobb és legegészségesebb ételeket lehet főzni. Nagyon pozitívan beszélt egyébiránt korábban a menzák forradalmasításáról, valamint a chipsadó bevezetéséről is, amivel kapcsolatban kifejtette, hogy reméli a kormány az oktatásba öli a rengeteg pénzt.

https://mesterszakacs.eu/

Májusban nyitja meg budapesti éttermét Jamie Oliver - Hozzászólások

Még nincsen hozzászólás.

Hozzászólás írása

* A csillagal jelölt mezők kitöltése szükséges..

Biztonsági kérdés: