Könnyűszerkezetes ház: építsünk könnyen és gyorsan otthont

2014. november 15. 15:43.
Könnyűszerkezetes ház: építsünk könnyen és gyorsan otthont

Ha egy általunk tervezett és megálmodott otthonba szeretnénk költözni, akkor bizony számolnunk kell a házépítés fáradalmaival. Manapság azonban a hagyományos mellett más technológiában is gondolkodhatunk, pl. úgy, mint a könnyűszerkezetes konstrukcióban.

A klasszikus építkezési formákkal ellentétben a favázas ház elkészítése sokkal kevesebb időbe és energiába telik. Ezzel a technikával hosszú hónapokat spórolhatunk meg, így a kezdeti lépésektől számítva mintegy 3-4 hónap múlva már be is költözhetünk újonnan épített házunkba. Az ok egyszerű: a gondos tervezői munka után legyártott falelemekből, valamint a szerkezethez szükséges anyagokból gyorsan és precízen összeállított otthont kaphatunk.

Átépíthető, bővíthető

Ha bővül a család és több szobára, nagyobb lakótérre van szükségünk, akkor sem kell kétségbe esnünk. Ennek az építkezési formának ugyanis a gyorsaság mellett nagy erénye a könnyű alakíthatóság, bővíthetőség. Köszönhetően annak, hogy ebben az esetben a ház szerkezete építészetileg nem kötött, így könnyen alkalmazkodik az igényekhez.

Könnyűszerkezetes ház: építsünk könnyen és gyorsan otthont

Könnyűszerkezetes ház: építsünk könnyen és gyorsan otthont

Ház egy életre

A könnyűszerkezetes épületeknek nagy előnye még, hogy bár rendkívül gyorsan elkészülnek minden időjárási viszontagságnak ellenállnak, legyen az eső, vihar vagy akár földrengés. Ez utóbbi köszönhető a fa rendkívüli hajlékonyságának, szemben például egy betonból készült épülettel. Igaz, hazánkban viszonylag ritkák a komolyabb földrengések, de egy téglaépítésű házban még a kisebb földmozgások is kárt tudnak okozni.

Budapesten keres ingatlant? – Nézze meg ezt: http://budapest.ingatlan.hu

A fa emellett a tűznek is ellenáll, hiszen a klasszikus építészetben használt anyagoknál sokkal kevésbé hővezető, ráadásul jó hang és hőszigetelő. Ez a természetes anyag nagyszerűen elnyeli a hangokat és több százszor nagyobb hőszigetelő értéke van pl. az acélnál, de még a betonnál is sokkal hatékonyabb.

Lélegző otthonok

Mivel a könnyűszerkezetes épületek beltéri páratartalma természetüknél fogva kontrollált, így amellett, hogy tiszta és komfortos lakóteret biztosítanak, szinte lélegeznek is. Káros gázokat vagy statikus elektromosságot sem bocsátanak ki. Télen és nyáron is megfelelő klímájúak, a hideg időben könnyen felfűthetőek, míg nyáron kellemesen hűvösek maradnak.

Könnyűszerkezetes ház: építsünk könnyen és gyorsan otthont - Hozzászólások

Még nincsen hozzászólás.

Hozzászólás írása

* A csillagal jelölt mezők kitöltése szükséges..

Biztonsági kérdés: