Kárpitozott étkezőszékek pro és kontra?

2018. április 5. 10:07.
Kárpitozott étkezőszékek pro és kontra?

A bútorgyártás is divatok szerint működik. Igaz, hogy a klasszikus darabok még mindig jelen vannak a bútoriparban, a divatos bútorgyártás is nagyon erős. Az egyik hatalmas trend manapság a kárpitozott konyhai szék, a kárpitozott étkezőszék vagy bárszék. Igaz, hogy ezek a típusok a kezdetektől jelen voltak, azonban régebben csak a gazdag, nemes réteg engedhette meg magának az ilyesfajta kényelmet.

Az egyszerű, fából készült székek és a fémvázas műanyagszékek az újkorban átvették a hatalmat, viszont néhány éve ismét hódító útjára indult a kárpitozott étkezőszék.

A kárpitozott étkezőszék számos előnnyel bír, de említhetünk kontra érveket is vele szemben. Nagyjából elmondhatjuk, hogy a felhasználás módja és a személyes ízlés határozza meg, hogy számunkra inkább előnyei domborodnak-e ki vagy pedig főleg hátrányukat látjuk.

Kárpitozott étkezőszékek előnyei

A kárpitozott étkezőszék valahogy mindig is kicsit elitnek tűnik. Nyilvánvalóan azért, mert nem csupán funkcionális alapdarabja háztartási bútorainknak, de a kárpitozás erősen arra utal, hogy megtehetjük, hogy az esztétikumra, stílusra is adunk. A mai kárpitozott darabok nagy része könnyen tisztítható vagy levehető huzattal ellátott szék, így tulajdonképpen azt a luxust engedjük meg magunknak, hogy kényes és szép bútor ékesítse konyhánkat vagy étkezőnket, miközben a praktikumra helyezhetjük a hangsúlyt.

Kárpitozott étkezőszékek pro és kontra? (kép: www.juhar.hu)

Kárpitozott étkezőszékek pro és kontra? (kép: www.juhar.hu)

A bútorgyártás igyekszik kiszolgálni a szegényebb és módosabb, az egyszerűségre törekbő és luxusigényekkel bíró embereket is. A kárpitozott székek, mint ülőbútor típus mindenki számára elérhető. A gazdagabb és luxusigényű embereknek tiszta bőrből vagy kényes textilből, világos, sérülékeny kivitelben is elérhetőek, míg könnyen tisztítható, ekobőr vagy műbőr kárpittal azok is megengedhetik maguknak, akik szerényebb körülmények között élnek.

A kárpitozás kényelmesebbé, puhábbá teszi a székeket, így kényelmi szempontból mindenképpen előnyös ilyen típust választani.

A kárpitozott étkezőszékek hátrányai

A kárpitozott bútor sérülékenyebb és könnyebben piszkolódik, mint az egyszerű vagy, fém vagy műanyag felületek. A nehezen tisztítható kárpit sajnos csak olyan közegben marad ép és szép, ahol alig leselkedik rá veszély. Ezzel szemben a könnyen tisztítható, levehető huzatú kárpitozott daraboknál csupán az időnkénti mosás okoz gondot.

Forrás: juhar.hu

Kárpitozott étkezőszékek pro és kontra? - Hozzászólások

Még nincsen hozzászólás.

Hozzászólás írása

* A csillagal jelölt mezők kitöltése szükséges..

Biztonsági kérdés: