Így éljük meg, amikor megszületik a baba

2020. október 17. 08:03.
Így éljük meg, amikor megszületik a baba

Egy baba születése hatalmas öröm. Nincs annál szebb pillanat, mint amikor először fektetik rá az anyukára a gyermekét, és először néznek úgy igazán egymásra. Az apja szíve ilyenkor büszkén néz a két legfontosabb emberre a világon, és alig várja, hogy ő is részét képezze ennek a különleges kapcsolatnak.

Azonban ez a rózsaszín köd hamar elillan. A baba kimerültség és rengeteg aggodalommal is jár. A friss szülők hirtelen arra ébrednek rá, hogy alig van idejük egymásra, minden energiájukat az új jövevénynek szentelik.

Az érzelmi változások a pár életére is rányomják a bélyeget, akiknek most még inkább együtt kell dolgozniuk. Sajnos sok házasság változik meg ebben a gyönyörű időszakban, csak azért, mert sehogy sem tudtak alkalmazkodni az új helyzethez.

Azonban elengedhetetlen fontossággal bír, hogy egymásra is időt szakítsanak, és tovább táplálják a közöttük lángoló tüzet. Nézzük meg, hogy mit tehet a nő és a férfi ezekben a helyzetekben.

Anyák

Kezdő anyaként teljesen természetes, ha minden percet a baba mellett akar tölteni. A nő ilyenkor megváltozik, és már nem létezik csak ő, hanem sokkal fontosabbá válik a gyermeke. Azonban a férj úgy érezheti, hogy elhanyagolják. Azt látja, hogy mindig a picit babusgatják, ráadásul az első hónapokban az apa nehezebben férkőzik hozzá a csöppséghez, mivel nagyobb szüksége van az anyjára.

A legjobb megoldás, ha a nő a férjét is befogja a munkába, és megosztja vele a varázst. Persze, ezt végig türelemmel kell tenni, még akkor is, ha a kezdő apa elront dolgokat.

Apák

A férjek hirtelen úgy érezhetik, hogy kiszorították őket. Nem lehetnek se a babával, se a feleségükkel, az pedig frusztráló. Egyes esetekben egészségügyi problémák is kialakultak, és vannak olyan apák, akik impotenciát tapasztaltak. Nem szégyen gyógyszerhez fordulni, a stressz elmúlásával ez a probléma is megoldódhat.

Az a legjobb, ha az apa megpróbál segíteni a nőnek. Ezzel nemcsak kiveszi a részét a feladatokból, hanem segít, hogy anyunak több ideje legyen, és akkor újra együtt lehetnek, miközben a pici alszik.

Így éljük meg, amikor megszületik a baba - Hozzászólások

Még nincsen hozzászólás.

Hozzászólás írása

* A csillagal jelölt mezők kitöltése szükséges..

Biztonsági kérdés: