Ha nyár, akkor szúnyoginvázió!

2013. június 30. 10:51.

Nincs olyan ember a világon, aki szeretné a szúnyogokat. Hiába irtják rendszeresen őket, ez a legtöbb esetben nem sikeres, és ellepnek minket a vérszívó állatok. A legmelegebb hónapokban szeretne az ember esténként hűsölni, de egyszerűen nem tudja kinyitni az ablakokat, mert a kis vérszívók százai lepik el a lakást.

Természetesen léteznek különféle lapkás vagy folyadékos riasztószerek, de a legjobb, ha egyszerűen nem engedjük be őket, nem?

Ma már nagyon sokféle szúnyogháló közül választhatunk attól függően, hogy milyen ablakra vagy ajtóra akarjuk őket szerelni. A kertajtó egy viszonylag nagy felület, érdemes esténként kitárni, hogy bejöjjön rajta a hűs levegő, ezért semmiképpen sem szabad kihagyni a „szúnyoghálósításból”. Teljesen mindegy, hogy az ajtó nyíló változatú vagy tolóajtó, mindkét típusra lehet kapni hálót, de akár oldalra húzható szúnyoghálót is készíttethetünk. A lényeg, hogy az ajtóra lehetőleg szereltessünk, így akár kereszthuzatot is csinálhatunk, ami a nagy melegben bizony jól fog esni.

Az ablakokra is több megoldás létezik. Készíttethetünk fix keretes szúnyoghálókat, de ezek hátránya, hogy csak egy konkrét ablaktípushoz igazodnak. A modernebb megoldás az, ha a redőnybe szereltetjük, és egy kis madzag segítségével tudjuk fel-le húzni, be-és kiakasztani a pöcökből. Így ha szükséges, akkor leengedjük, ha pedig nem kell, akkor felengedjük. Érdemes a redőny beszereltetésével egy időben megoldani a szúnyoghálós dolgot, de akkor sincsen probléma, ha utólag szeretnénk valamiféle megoldást erre vonatkozólag.

Sokkal drágábbak a különféle kenceficék, folyadékok, sprayk, riasztó lapocskák vásárlása, mintha befektetnénk egy szúnyoghálóba. Kültéren vagy nyaraláskor természetesen jó hasznukat vesszük a fentebb említett szereknek, de azért otthonunkba jobb a szúnyogháló, mert nem biztos, hogy a szer elriasztja az összes rovart.

Ha nyár, akkor szúnyoginvázió! - Hozzászólások

Még nincsen hozzászólás.

Hozzászólás írása

* A csillagal jelölt mezők kitöltése szükséges..

Biztonsági kérdés: