Gyönyörű terasz tél után

2013. március 14. 11:19.

A jó idő közeledtével egyre több időt töltünk a szabadban, így szükségessé válik a teraszunk burkolatának vagy erkélyünk tisztítása is. A rossz idő és a fagyok nem múlnak el nyomtalanul, a kosz és piszok megtapadhat a járólapokon, mohák és különböző növények telepedhetnek meg a fúgák között, a korlátokon rozsdafoltok jelenhetnek meg.

Használhatunk speciális tisztítószereket, amelyeket kifejezetten kültéri használatra fejlesztettek ki. A választék nagy, az erős tisztítószerek segítségével megszabadulhatunk az idő közben kialakult képződményektől, maradványoktól, megtelepedett növényektől. A kültéri felmosószerek használatával könnyedén meg lehet szabadulni a kosztól és a piszkoktól is, válasszunk olyan típust, amely megelőző hatású, így tovább marad szép és tiszta a terasz és a lépcső.

A kevésbé makacs szennyeződések eltávolításához, és akik a környezetbarát szerek használatára esküsznek, azok számára elég lehet a meleg vizes, szappanos víz használata. Fontos, hogy a barázdákból is kellően távolítsuk el a szennyeződéseket, így megelőzhetőek a penészfoltok kialakulásai, ezt klóros tisztítószerrel könnyedén meg lehet oldani.

  • Wpc teraszburkolatok áraihoz kattints ide, majd olvasson tovább.

A kialakult rozsdafoltok eltávolítására is vannak már kész készítmények, mindenképpen oxidálsav alapú tisztítószert kell választani. Fa felületeken ne használjunk vegyszeres készítményeket, mert könnyedén tönkremehet, inkább válasszuk a meleg vizes felmosást helyette.

A kerti bútorok közül a keményfák érzékenyek a napfényre és a nedvességre, emiatt szürkülés tapasztalható. A különféle zuzmókat egyszerű ecettel vagy citromlével eltávolíthatjuk a bútorról. A műanyag bútoroknak nem árt a lemosás, akár a kerti slaggal is elvégezhetjük, utána pedig alaposan tisztítsuk át.

Mielőtt kitennénk a napernyőt a kertbe, ezt is tisztítsuk meg. A megjelent penészfoltokra rakjunk sót, hagyjuk állni, majd tegyük ki a napra 12 órára, utána öblítsük le. Komolyabb szennyeződések esetén szappanos vízzel, súrolókefével is megtisztíthatjuk a napernyőt, ami után többszöri öblítés szükséges lehet.

Gyönyörű terasz tél után - Hozzászólások

Még nincsen hozzászólás.

Hozzászólás írása

* A csillagal jelölt mezők kitöltése szükséges..

Biztonsági kérdés: