Erdélyi hétvége

2013. február 3. 11:00.

Minden nyáron szembesülünk azzal, hogy fogalmunk sincs arról, milyen nyaralóprogramot válasszunk annak érdekében, hogy a család összes tagja kiválóan szórakozzon és pihenjen. Egy erdélyi utazás felejthetetlen lehet a család apraja, nagyja számára. Egy szálláskereső portál segítségével érdemes Nagyenyeden szobát foglalni és innen kiindulva felfedezni a környék kulturális látnivalóit, különleges magyar vonatkozású történelmi helyszíneit.

Székelyföld egyik híres és jellegzetes hegye a Székelykő. A hatalmas mészkőrög az Aranyos és a Maros folyó között helyezkedik el. A Székelykő csúcsa 1129 méter magasan helyezkedik el és a csúcsra érve csodálatos kilátásban gyönyörködhetünk. Ha szerencsénk van, egy-két siklóernyőssel is találkozhatunk, hiszen kedvelt ernyős paradicsom, a csúcs, kedvező adottságai miatt.

– Forrás: http://www.erdelyiutazas.hu

Egy másik izgalmas túra célpontnak ígérkezik a Tordai sóbánya, amelynek hatalmas földalatti termei, 50 méterrel a föld alatt helyezkednek el. Ha nem fáradtunk el kellőképpen a termek bejárásában, akkor a napi programba még a Tordai-hasadékhoz is ellátogathatunk. Ez a népszerű és izgalmas hely számos turistát vonz, hiszen ilyen természeti látványosság nem sok akad Erdély területén.

Erdélyi hétvége - Hozzászólások

Még nincsen hozzászólás.

Hozzászólás írása

* A csillagal jelölt mezők kitöltése szükséges..

Biztonsági kérdés: