Eger, ahol nem csak élni jó, de turista célpont is

2019. február 13. 13:51.
Eger, ahol nem csak élni jó, de turista célpont is

Történelmi városaink közül, az egyik legismertebb Eger. Gárdonyi által méltán híres Egri Csillagok című regénye ma már nem csak kötelező olvasmány, de az egyik leghíresebb műve is. Több nyelvre lefordított mű, méltán vitte hírét ennek a gyönyörű városnak. Az ezeréves történelemmel rendelkező város a finom borokról, fürdőkről, látványosságairól és gyönyörű tájairól híres.

A dombos tájakon nem csak szőlő terem, de túra útvonalakat is tartogat a barangolás szerelmeseinek. A festői táj gyalog és két keréken is tartogat kikapcsolódási lehetőségeket. Jó hír a sport szerelmeseinek, hogy Eger teljes hosszában, kijelölt úton végigkerékpározható. A Bükk felé, forgalmasabb utaknál is végig kerékpárút található, legkülönlegesebb része egészen az Eger-patak mellett vezet. Érdemes tehát kerékpárt is vinni ha, a városba látogat. Egy hosszú kirándulás után pedig méltán híres fürdőiben is kipihenheti magát az ember.

Egri Vár

A város látványosságai közül az Egri Vár, amit kötelező meglátogatni. A Kazamata, mely a vár alatti titkos alagútrendszere izgalmas és titokzatos arcát mutatja be a látogatóknak. Az alagútrendszer mellett látogatható a börtönkiállítás is melyben megszégyenítésre, csonkításra, kivégzésekre alkalmazott eszközök is megtekinthetőek. Országszerte nem hiába szervezik az osztálykirándulásokat ebbe a városba, hiszen a gyermekek számára ezek a helyek borzongatóan izgalmasak lehetnek. A Panoptikumban megismerhetőek az Egri Csillagok szereplői is. A korhű ruhák bemutatják a török és magyar szokásokat, fegyverzetüket.

Érdemes felmászni a Kálvária dombra is mely az épület legmagasabb pontja, lélegzetelállító látvány tárul a látogatók elé. A város panorámája nem csak nappal, de este is gyönyörű. A vár mellett templomok, múzeumok is gazdagítják a várost. A szerelmes pároknak érdemes ellátogatni a lakatfalhoz ahol egy lakat kattanásával jelképezhetik örök szerelmüket. Eger gyönyörű város mely minden érdeklődőnek ajánlott, nyáron fesztivál programjaival, télen fürdőivel várja a látogatókat, szilveszterkor pedig nagyszerű tűzijáték és utcai parti várja a helyieket és a turistákat egyaránt.

Eger, ahol nem csak élni jó, de turista célpont is - Hozzászólások

Még nincsen hozzászólás.

Hozzászólás írása

* A csillagal jelölt mezők kitöltése szükséges..

Biztonsági kérdés: