Az egészséges gerinc titkai

2013. december 30. 15:19.
Az egészséges gerinc titkai

Sajnos nagyon sokan szenvednek különféle hátfájdalmaktól. Vannak, akiket egészen kicsi koruk óta üldöznek a hátproblémák, másoknál pedig az évek alatt hanyagolt mozgásszegénység miatt alakul ki. Tegyünk még ma az ép és egészséges gerincért, kezdjünk el sportolni, és válasszunk megfelelő matracot, ami éjszaka kíméli a gerincünket.

Sporttal az egészséges hátért

Ha már vannak fájdalmaink, ha még nincsenek, akkor is érdemes elkezdeni sportolni. Nem muszáj megszakadni a mindennapos edzésbe, egy-egy esti levezető kocogás vagy a barátokkal való közös sportolás jó móka, és nem mellesleg rendkívül hasznos is az egészségünk szempontjából. Az emberek életük harmadát vagy üléssel, vagy pedig fizikai munkával töltik. Főként az irodában ülőmunkát végzőknél fontosak az esti levezető sportolások, hiszen a gép előtt töltött óráknak komoly hátfájás lehet a vége.

Mindig olyan matracot válasszunk, ami kellően támasztja a gerincet

Mindig olyan matracot válasszunk, ami kellően támasztja a gerincet

Vitaminok, egészséges életmód

A sportolás mellett jó, ha szedünk különféle multivitaminokat. Léteznek speciális csontokra, porcokra ható tabletták, ne sajnáljuk maguktól a bogyókat. Nyugodtan próbáljunk ki többfélét, ha valamelyik beválik, akkor viszont ne tágítsunk el tőle.

A pihentető és egészséges alvásért

Míg életünk egyharmada munkával, másik egyharmada alvással telik. Nagyon nem mindegy, hogy min pihenünk meg a fárasztó napok után. Sokan próbálnak meg spórolni az ágyon és az ágybetéten, pedig ezt tilos, ha szeretnénk sokáig egészséges hátat. A jó minőségű matracokért (elsősorban ez a fontos, de azért ne feledkezzünk meg az ágykeretekről vagy az ágyrácsokról sem) megkérik a szép árakat, de ezért (ha másért nem is) megéri mélyebben a pénztárcába nyúlni. A rosszul alátámasztott test, a kényelmetlen pozíciókban való alvás következtében deformálódhat a testünk, később pedig visszafordíthatatlan lehet a folyamat, és komoly fájdalmaink is kialakulhatnak.

Az egészséges gerinc titkai - Hozzászólások

Még nincsen hozzászólás.

Hozzászólás írása

* A csillagal jelölt mezők kitöltése szükséges..

Biztonsági kérdés: