Autóbérlési kisokos

2013. március 18. 16:40.

Egyes helyeket nem könnyű elérni távolsági buszokkal vagy vonattal, és sokkal nagyobb szabadsága van az embernek, ha van egy autója. Sokan azonban nem engedhetnek meg maguknak egy kocsit, akkor pedig nincs is értelme fenntartani, ha nincs kihasználva, ezért az autókölcsönzéshez folyamodnak. Autóbérlési árakat a hatarauto.hu oldalon találhat.

Az autókölcsönzés egy remek lehetőség azok számára, akik utazásra indulnak, vagy hosszabb ideig szükségük van egy gépjárműre. Rengeteg cégnél van lehetőség kocsit bérelni az ország bármelyik pontján. Az internet adta lehetőségeknek, és a széles választéknak köszönhetően online is meg tudjuk tekinteni az autókat, és össze tudjuk hasonlítani az árakat. Akár azonnal le is foglalhatjuk a járművet, vannak olyan autókölcsönzők, ahol házhoz is szállítják a kocsit.

Kiválasztás előtt az autó kategóriáját is határozzuk meg, attól függően válasszunk típust, hogy milyen terepen fogjuk hasznát venni. Ne felejtsünk el utánanézni a biztosításoknak, amiket köthetünk. Bár a kölcsönzési díj tartalmazza a felelősségbiztosítást, többféle további biztosításokat is megköthetünk a járműre.

A rendelés leadása után a cég e-mailben küld egy foglalást igazoló dokumentumot, melyet az átvételkor kell átnyújtani. Olvassuk át tüzetesen, hogy mit tartalmaznak a szerződési feltételek, milyen díjakat számítanak fel, milyen tankkal kell leadni az autót. Az autókölcsönzőknél jellemzőek dombornyomott bankkártyával vagy hitelkártyával lehet fizetni, ez a garancia az autókölcsönzőnek, hogy van elég fedezetünk ahhoz, hogy elvigyük az autót.

Autókölcsönzéshez kötelező az érvényes jogosítvány, egyes helyeken nemzetközi jogosítványt is kérnek. Az adott ország közlekedési szabályai vonatkoznak a bérelt autóra is, így ne felejtsünk el ezekről tájékozódni, ha külföldön szeretnénk autót bérelni.

Érdemes a kölcsönzési idő lejárta előtt valamivel hamarabb visszavinni az autót, így elkerülhető, hogy plusz költségeket számlázzanak ki. Az átvevő személlyel együtt vizsgáljuk át a visszavitt járművet, így elkerülhetőek lesznek a későbbi félreértések.

Autóbérlési kisokos - Hozzászólások

Még nincsen hozzászólás.

Hozzászólás írása

* A csillagal jelölt mezők kitöltése szükséges..

Biztonsági kérdés: