A nyuszi tartása – Nyúlketrec

2013. március 18. 16:32.
A nyuszi tartása – Nyúlketrec

Egyre többen tartanak otthon házi kiskedvencet, köztük nyulat is, ugyanis kiválóan tartható a lakásban.

Így aki nem kertes házban él, vagy nincs annyi ideje, mint amennyit például egy kutya igényelne, azok számára a nyúl ideális háziállat lehet, természetesen ehhez szükséges egy nyúlketrec birtoklása is..

A nyuszit könnyedén megszelídíthetjük, minél fiatalabb korban kerül hozzánk, annál egyszerűbb dolgunk lesz. Bár a nyuszi kiválóan elvan lakásban és nem érzi rosszul magát ketrecbe zárva, azért szeret a lakásban rohangálni, így biztosítsuk számára ezt.

Az új kedvencnek mindenképpen a nyúlketrec legyen az elsődleges otthona. Ne tegyük ki a ketrecet közvetlen tűző napfénynek, de a radiátor mellett sem lesz jó helyen. Ügyeljünk arra, hogy huzat se érje. A ketrecet könnyedén le tudjuk csatolni, és ki tudjuk tisztítani, amikor csak szükséges. A nyuszinak külön van egy kis ajtaja, amin ki-bejárhat.

Nyuszi cukipofa : D, látogass el ide is: petnet.hu

Nyuszi cukipofa : D, látogass el ide is: petnet.hu

Állateledel webáruház nem csak nyuszik számára: Petnet.hu

Fontos, hogy mindig megfelelően zárjuk be a ketrecet, hogy ne tudjon kijönni az állat. Tőlünk függ, hogy a nyúl mekkora teret kap magának. Mielőtt azonban kiengednénk, rakjuk fel a polcra a növényeket, rejtsük el előle a kábeleket, zárjuk be jól a szekrényeket, ugyanis a nyuszi kifejezetten imád rágcsálni. Amíg az élelmet dézsmálja, addig nem akkora a baj, de a vezetékeket is előszeretettel próbálja megrágni, ami akár az ő, akár a mi életünkbe kerülhet. Ajánlatos tehát nem hagyni felügyelet nélkül, vagy ha igen, akkor is tegyünk el a közvetlen környezetéből mindent, amit nem szeretnénk, hogy megrongáljon.

Ne felejtsük el, hogy akármennyit is van szabadon az állat, szüksége van egy saját kis odúra. A nyúlketrecbe tegyünk forgácsot, töltsük be vele az egész alját. A forgácsra legalább egy maréknyi szénát tegyünk. Rögzítsünk fel önitatót, tegyünk be rágófát, faágat, ezekkel kiválóan tudja koptatni a fogát.

A nyuszi tartása – Nyúlketrec - Hozzászólások

Még nincsen hozzászólás.

Hozzászólás írása

* A csillagal jelölt mezők kitöltése szükséges..

Biztonsági kérdés: