A legjobb tippek, ha hatékonyan szeretnél nyelvet tanulni

2015. június 12. 14:55.
A legjobb tippek, ha hatékonyan szeretnél nyelvet tanulni

A nyelvtanulás korántsem egy egyszerű feladat, sőt mi több, mondhatni a legnehezebb dolog egy ember életében, azonban a megfelelő szabályok betartásával sokkal könnyebbé, mi több hatékonyabbá tehető a folyamat. Az alábbi hasznos tippekkel ebben szeretnénk segítséget nyújtani!

1. Minden kezdet nehéz, így a nyelvtanulásé is. Éppen ezért nagyon fontos, hogy mindig tartsuk be az alapvető szabályokat, és lépésről-lépésre haladjunk célunk felé, ezáltal soha ne kezdjünk magunk belecsapni a dolog lényegébe, mindig kérjünk szakmai segítséget, és ügyeljünk arra, hogy ne csak írásban tudjuk a nyelvet, hanem élőszóban is, hogy megértsük azt, amit mások mondanak nekünk – ehhez pedig nézzünk filmeket, reklámokat vagy éppen meséket az adott nyelven.

2. A nyelvtanulás kulcsa, hogy elegendő motivációval rendelkezzünk. Ha azért tanuljuk, mert „anyu azt mondta”, akkor biztosak lehetünk abban, hogy soha nem fogjuk mesterien elsajátítani az adott nyelvet. Legyél mindig motivált, tűzz ki egy célt magad elé, például azt, hogy milyen jó lesz, hogy egy másik országban is vállalhatsz munkát – például a jobb fizetésért –, vagy ha nyaralni mész, akkor máshol is megértenek majd.

Ha elakadtál, nézd meg a szótárt: dictzone.com

3. A nyelvtanulás nagyon időigényes feladat, ezért a hatásos és intenzív tanuláshoz elengedhetetlen, hogy minden nap foglalkozzunk vele legalább fél-egy órát. Nem kell rögtön könyvekbe menekülni, ha tanulni akarunk, sokszor elegendő lesz az is, ha magunkban ismételgetjük a tananyagot, illetve a nyelvtant vagy a szavakat, esetleg elképzelünk egy szituációt.

4. Nagyon fontos, hogy ha nyelvet, illetve új szavakat tanulsz, mindig mondatokban és szituációkban gondolkodjunk velük. Ha csak a szót tanuljuk meg, a fotografikus memóriával lehet, hogy éppen akkor tudni fogjuk, de ha egy mondatban halljuk, vagy alkalmazni szeretnénk, már korántsem biztos, hogy eszünkbe fog jutni.

A legjobb tippek, ha hatékonyan szeretnél nyelvet tanulni

A legjobb tippek, ha hatékonyan szeretnél nyelvet tanulni

5. A nyelvtan után a szókincs növelése az egyik legjobb módszere annak, ha nyelvet akarunk tanulni. Írj saját sztorikat, leveleket, történeteket, a lényeg, hogy legyenek benne olyan szavak, amelyek nem tartoznak az adott leckéhez, vagy még nem ismered őket, hiszen önszorgalom árán lehet a legtöbbet tanulni mindig.

6. Az internetnek nem csak káros hatásai vannak, sőt mi több, amennyiben okosan használjuk, akkor a nyelvtanulásban is óriási segítségünkre lehet. Keressünk például az adott nyelven beszélő ismerősöket, hallgassunk rádiót, nézzünk videókat vagy tévét idegen nyelven, ami rendkívüli módon segíti azt, hogy élőszóban is könnyebben tudj kommunikálni, illetve egyáltalán megértsd, amit neked mondanak.

7. Ha gyorsan akarsz nagy szókincsre és nyelvtudásra szert tenni, kiváló alternatíva lehet a feliratos filmek és sorozatok megtekintése is. Ilyenkor ugyanis nem csak hallod, hanem rögtön olvashatod is az elhangzottak jelentését, amelyek gyakran csak körülbelüli jelentések ugyan, de egyes szavak, kifejezések és szófordulatok esetében megkönnyítik a nyelvtanulás folyamatát.

A legjobb tippek, ha hatékonyan szeretnél nyelvet tanulni - Hozzászólások

Még nincsen hozzászólás.

Hozzászólás írása

* A csillagal jelölt mezők kitöltése szükséges..

Biztonsági kérdés: