A digitális mérlegek főbb jellemzői

2018. február 18. 17:35.

A mai modern világban lassan teljesen eltűnnek már a piacról a régi, hagyományos analóg mérlegek, helyüket pedig a modern, digitális változatok veszik át. A digitális mérlegeknél a digitális szó a kijelzés módját jelenti, hiszen maga a mechanikus szerkezet, mellyel a mérés folyik, ezekben is megtalálható. Ám a digitális mérlegegek leolvasása sokkal pontosabb, ezért határozottan ezek a népszerűbbek már.

A darabszámlálós mérleg, a zsebmérleg és a digitális precíziós mérleg

Ha mérleget vásárolunk, célszerű több szempontot is szem előtt tartanunk. Először is azt kell eldöntenünk, hogy milyen mérlegfajtára van szükségünk. A mérlegek alapvetően két csoportba sorolhatóak: Léteznek a hitelesíthető mérlegek és a nem hitelesíthető mérlegek. Az előbbieket szokták használ például gyártási folyamatokban, vagy akár üzletekbe, utóbbit pedig otthoni célokra találták ki.

Vásárlás előtt fontos szempont az is, hogy tudjuk, milyen tömegeket szeretnénk majd mérni a mérleggel. Illetve hogy mi az a maximális tömeg, melyet mérni szeretnénk vele?

Léteznek a digitális precíziós mérlegek és a zsebmérlegek, melyekről elmondható, hogy ezred-, vagy tizedgrammos pontossággal képesek mérni. Egy gombnyomással könnyedén lenullázhatók (tárázhatók) a készülék a bekapcsolása után pedig önkalibrálást végez el, a használatuk után pedig automatikusan ki tudnak kapcsolni. Ezek a mérlegek bármikor újra kalibrálhatók.

Kijelzőjük nagyon könnyen leolvasható, leginkább az egyszerű használat és a gyors mérés jellemzi őket.  Léteznek még az úgynevezett darabszámlálós mérlegek és erre is jellemző az önkalibrálás, a tárázás és az automatikus kikapcsolás. Mérőfelületük rozsdamentes acélból készült, melyre került még egy plexi fedél is, mely egyben mérőedénynek is funkcionál.

A mérleg könnyen leolvasható a nagyméretű kijelzőnek köszönhetően, darabszámlálási funkciója pedig a mérési tartomány középső felén a legbiztonságosabb és legpontosabb.

A digitális mérlegek főbb jellemzői - Hozzászólások

Még nincsen hozzászólás.

Hozzászólás írása

* A csillagal jelölt mezők kitöltése szükséges..

Biztonsági kérdés: