5 dolog, amit eddig nem tudtál a reikiről

2013. január 3. 11:16.
5 dolog, amit eddig nem tudtál a reikiről

Egyre több internetes weboldalon olvasni a reikiről. Aki járatos az ezoterikus dolgokban, egészen biztosan könyvekben, sőt talán személyesen is találkozott már ezzel a módszerrel, sőt jikiden reiki tanfolyam keretein belül meg is tanulhatja a használatát. Mint a legtöbb népszerű módszerről, így a reikiről is rengeteg szóbeszéd terjed, melyeknek sokan nem ismerik a valóságtartalmát. Ezen írás ennek a japán módszernek a kevésbé ismert, ám érdekes és valódi oldalát mutatja be.

1. Nem minden kézrátételes gyógymód reiki

Nem a reiki az egyetlen módszer, mely az energia közvetítését használja a gyógyulási folyamat támogatására. Az energiával való gyógyítás egyidős az emberiséggel, minden kontinensen és különböző kultúrákban találunk különféle technikákat, melyeket a testi-lelki egészség támogatására, a gyógyulási folyamat elősegítésére használnak. Jelen korunkban is nagyon sok módszer létezik, a különbség a megközelítésben, a kulturális háttérben és a technikák kivitelezésében van. Mind ugyanazt az univerzális energiát működtetik, csak másféleképp.

2. A reiki japánból ered

Sok misztikusnak tűnő legendát olvasni a reiki tibeti, néhol atlantiszi gyökereiről. Azonban, ha tüzetesen megvizsgáljuk a szimbólumok, a technikák, az eszmeisége mögött rejlő elgondolásokat könnyen láthatóak a japán kulturális gyökerek, melyek a shintóból, a bushidóból és a japán buddhizmusból erednek. Mindezek ellenére a reiki nem vallás, dogmáktól mentes, melyet bárki képes használni. További érdekesség, hogy tradicionális története mindössze 90 évre vezethető vissza. Alapító Mikao Usui japán szerzetes aki a XX. század elején dolgozta ki az elmét és testet harmonizáló spirituális módszerét.

3. A reikit mindenki képes megtanulni

A legtöbb módszerrel ellentétben a reiki energia aktiválásához nem szükséges kemény tréning. Egy két napos reiki tanfolyam során elsajátítható. Ezen célból dolgozta ki az alapító a behangolás szertatást, mely bár bármennyire is hihetetlen, azonnal aktiválja e bennünk rejlő képességet. A használathoz nincsen szüksége se különös képességekre, se különféle eszközökre, se speciális ismeretekhez, hogy elkezdhessük használni. A reiki kezelés technikák szintén egyszerűek, melyek alkalmazásához nincs szükség se orvosi, se másmilyen speciális ismeretekre.

4. Használatával nemhogy nem fáradunk le, hanem feltöltődünk

Eltérően a bio energiától, amikor a saját energiánkat adjuk át, a reikizés során az univerzális energiát hívjuk le és továbbítjuk egy tiszta csatornán keresztül. Ez biztosítja azt, hogy nem fáradunk el a reikizés közben, sőt mi magunk is feltöltődünk. Mivel az energia áramlása egyirányú, így negatív energiát sem kaphatunk el. Teljesen biztonságosan alkalmazható bármilyen korú, és állapotú emberen. Mellékhatása nincsen, azonban támogatja a szervezet öngyógyító és méregtelenítő funkcióit.

5. A reikiben nem kell hinni, hatása könnyen megtapasztalható

Nagyon sok ember először nem hisz a reikiben, majd megtapasztalva a kezelést elkezdi érezni jótékony hatását. A kellemes hőérzetet, mely átsüt a bőrfelületen, a kellemes ellazulást, a fizikai és pszichés eredetű problémák javulását, elmúlását.

Ha úgy érzed szívesen kipróbálnád ez japán eredetű technikát, sok szeretettel várlak a következő Jikiden reiki nyitott napon!

Jikiden Reiki

Jikiden Reiki

+1 További Reiki Információk és Források

5 dolog, amit eddig nem tudtál a reikiről - Hozzászólások

Még nincsen hozzászólás.

Hozzászólás írása

* A csillagal jelölt mezők kitöltése szükséges..

Biztonsági kérdés: